Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

HBK kan förlänga med lagkaptenen Andreas Johansson: ”Ömsesidig vilja”

Andreas Johansson leder sin vana trogen HBK ut till träningsmatchpremiären mot IFK Värnamo.
Och efter HBK-kaptenens öppning för att fortsätta spela längre än 2021 är Magnus Haglund positiv till en förlängning.
– Vi ser inte heller något slut på hans karriär i HBK, säger Haglund.

Efter två veckors tuff och tung försäsongsträning spelar Halmstads BK sin första träningsmatch borta mot Superettan-nykomlingen IFK Värnamo på lördagen.

– Det har varit lite mer av försvarsspel än anfallsspel så här långt men det jämnas ut efterhand under försäsongen. Nu blir det ett kul avbrott i den tunga träningen med match, säger Magnus Haglund.

HBK:s manager konstaterar nöjt att det har gått snabbt att komma igång igen eftersom fjolårssäsongen avslutades så sent som i december.

Påhlsson får chansen i årspremiären

Mot IFK Värnamo kommer många spelare få chansen att visa upp sig. På förhand är det bara målvakten Malte Påhlsson som är tänkt att spela 90 minuter medan Malkolm Nilsson Säfqvist kommer vakta målet nästa helg borta mot Falkenberg.

Årets första HBK-startelva består i övrigt av Thomas Boakye, Andreas Johansson, Joseph Baffo och Isac Larsson i backlinjen, Samuel Kroon, Joel Allansson, Erik Ahlstrand och Simon Lundevall på mittfältet och Mikael Boman bredvid Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara i anfallet, men det kommer bli många byten.

– Malte har fått otroligt få framträdanden i A-laget så det här är ett bra steg. Nu får han spela mot Superettan-motstånd och helt enkelt använda den matchen som ett led i sin utveckling, säger Magnus Haglund.

– Nästan alla spelare kommer spela varsin halvlek. Jag kommer använda många spelare. Johan Gudmundsson och Melvin Sjöland åker också med från U19-truppen.

I fjol var det svårt för spelarna utanför A-laget att få speltid på grund av att U21-serien ställdes in.

Därför gläds Magnus Haglund åt att det kommer bli en U21-serie i år med åtta motståndare i den södra gruppen och slutspel efter seriespelet.

– Den är lagd och man håller på med spelordningen nu. Förra säsongen var det jäkligt tufft att vara utanför de 14-15 spelare som var aktuella i vårt A-lag. Det blir mycket bättre förutsättningar för alla att få matcher i år.

Haglund positiv till förlängning med kaptenen

För Andreas Johansson skulle årets försäsong kunna vara den sista.

Kontraktet för HBK:s snart 39-årige lagkapten går ut efter säsongen, men när ”Ante G” fick ta emot HP:s Dribbler för andra gången i veckan öppnade mittbacken för en fortsättning i HBK längre än så.

Mycket talar för att det blir så.

– Vi ser inte heller något slut på hans karriär i HBK. Det är så klart jätteintressant för oss att ha Ante här. Det finns en ömsesidig vilja om en fortsättning, säger Magnus Haglund.

Det låter som en enkel sak att komma överens den dagen?

– Det löser vi då, ler Magnus Haglund.

LÄS MER: HBK-mittfältarens fysiska förvandling: ”Hamnat helt rätt”

LÄS MER: HBK:aren historisk – först att få HP-Dribblern två gånger

LÄS MER: Anel Rashkaj lämnar Finland – klar för Superettan-klubb

LÄS MER: Klart: Här är HBK:s första motståndare i Allsvenskan

Fler lokala sportnyheter hittar du här