Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tvåmålsskytt. Fredrik Olsson (t v) gratuleras av forwardskollegan Alexander Ruud Tveter efter ett av målen i 3–0-segern mot Varbergs Bois i derbyt.

HBK körde över Bois i derbyt

Ifjol vann han skytteligan i Superettan. I går visade tvåmålsskytten Fredrik Olsson varför när Halmstads BK körde över Varbergs Bois i Hallandsderbyt med 3–0 (2–0) – siffror som med bättre effektivitet kunde varit betydligt större!

Superettan

Halmstads BK   3

Varbergs Bois   0

– Så här pigg har jag inte känt mig på hela säsongen, myser Fredrik Olsson efteråt.

Han fortsätter:

– Men i dag var vi klart bättre. Vi hade många fina kombinationer och rullade boll på ett bra sätt. Sedan är det alltid skönt att göra mål – speciellt när vi vinner.

Olsson var alert redan från start och testade tidigt Varbergs målvakt Joakim Wulff med ett skott i straffområdet, men den tidigare laholmaren var med på noterna.

Det var han inte i 16:e minuten.

Adnan Kojic hittade in med en passning till Alexander Ruud Tveter som skarvade bollen vidare till en fri Olsson. HBK-anfallaren tog emot, avancerade och avslutade otagbart.

– Ett fantastiskt fint fotbollsmål där det är många passningar innan. Jag hinner titta upp när Tveter hittar in till mig och sedan är det bara att lägga den i bortre hörnet.

Efter en halvtimme var det dags igen. Bois mittback Viktor Nilsson missbedömde en långboll och Olsson sprang emellan, rundade målvakten innan han rullade in 2–0.

– Jesper (Westerberg) och jag snackade om att det fanns lägen så när jag fick ögonkontakt med honom slog han en djupledsboll som jag lyckades smita emellan på, myser Olsson.

I början av andra halvlek fick fjolårets skyttekung ett nytt friläge sedan Tveter hoppat över bollen, men Fredrik sköt nästan rakt på Wulff. Returen var sedan Tveter på vippen att sätta dit, men fick ingen träff och bollen gick strax utanför.

HBK fortsatte att skapa chanser och trean lät inte vänta på sig.

Alexander Henningsson skruvlobbade hur elegant som helst in 3–0 i 59:e minuten och då var matchen förstås avgjord.

– Jag har varit nära att göra mål både mot Ljungskile och Dalkurd när jag kommit in från kanten, så det kändes rätt skönt att sätta den den här gången, skrattar ”Henning”.

HBK fortsatte offensiven och Fredrik Olsson hade fler möjligheter att öka på målskörden. Bland annat brände han ett friläge sedan Ivo Pekalski hittat fram med en briljant genomskärare.

Med lite flyt kunde Olsson ha blivit femmålsskytt.

– Det grämer inte mig. Det är nog mer andra som stör sig på att jag inte gjorde fler, tycker Fredrik.

I slutet var dessutom Andreas Bengtsson på vippen att öka på till 4–0, men styrde bollen i ribban från nära håll sedan Wulff blivit överspelad.

Segern gör att HBK nu rycker i från i kampen om de allsvenska uppflyttningsplatserna och är fyra poäng före trean Athletic och sex före fyran Dalkurd.

– Det känns som om vi är på rätt spår och vi hoppas kunna utveckla spelet ännu mer framöver, slutar Henningsson.

Fler lokala sportnyheter hittar du här