Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/15

HBK jagar mittfältare inför omstarten

Halmstads BK letar förstärkning på innermittfältet. Eventuellt kan ett nytt ansikte dyka upp i den blåsvarta dressen redan till fredagens träningsmatch mot amerikanska Bridges FC på Örjans vall.

Det var beskedet från Bollklubbens cheftränare Jan Jönsson när Superettans tabelltrea på tisdagen drog i gång träningen igen efter en dryg veckas semester.

– Vi har ju tappat Junes (Barny) centralt och tyvärr också (Alexander) Arvidsson centralt, som ger oss anledning att jobba lite mellan träningspassen också med påfyllning, som Jönsson uttrycker det.

Junes Barny lämnade, som bekant, HBK för marockanska Difaa El Jadida medan Alexander Arvidsson råkade ut för en ny korsbandsskada mot Värnamo.

Dessutom är det ovisst hur länge Bollklubben lyckas behålla 17-årige supertalangen Sead Haksabanovic, som är tillbaka i full träning efter lårkakan i den dystra vårepilogen mot AFC United (1–4).

– Han har lite blickar på sig, det har han. Men vi är lugna och fina och han är det också, så det får vara mer konkret än vad det är i dagsläget, deklarerar Jan Jönsson.

Sead Haksabanovic själv är förtegen om sina framtidsplaner.

– Jag vet ingenting, det är klubben som sköter det. Jag vill inte veta någonting för mina tankar ska vara på att göra det bra på planen, säger han till HP-sporten.

Är du beredd att stanna i HBK tills vidare?

– Vi får se hur det blir, jag kan inte svara på det. 

Vad vill du själv?

– Jag trivs bra här och så vi får se vad som händer.

Allting sammantaget gör att HBK-ledningen letar efter nytillskott på innermittfältet. Enligt Jan Jönsson tittar man i första hand i de allsvenska klubbarnas reservled, men det kan också bli en import från utlandet.

Dyker något intressant upp kan vederbörande få chansen redan i fredagens träningsmatch mot Bridges FC, ett turnerade lag bestående av spelare från USA och andra länder som hoppas kunna spela till sig ett kontrakt i Europa.

Mittbacken Mohammed Ali Khan samt ungdomarna Jonathan Svedberg och Gabriel Gudmundsson saknades på tisdagsträningen. I samtliga fall berodde det på halsont, enligt Jönsson.

– Alla bör vara här igen i veckan, uppger HBK-tränaren.

Samtidigt släppte HBK inte i väg Svedberg och Rasmus Wiedesheim Paul till P17-landslagets läger på Bosön under veckan.

– Vi har velat ha dem hemma. De är så pass viktiga, så ihop med förbundskaptenen har vi beslutat att de är på hemmaplan och tränar med oss, förklarar Jönsson.

Taktiskt tänker han, inte oväntat, lägga tyngdpunkten på försvarsspelet under de närmaste dagarna:

– Vi har släppt in för mycket mål i de sista två bortamatcherna när vi har mött lite bättre motstånd. Tajtheten, lojaliteten och skickligheten som har saknats där, det ska vi tillbaka till.

Superettan startar om hemma mot Ängelholm nästa söndag, den 24 juli.

Fler lokala sportnyheter hittar du här