Torbjörn Arvidsson, som lämnade Halmstads BK i somras, blir ny assisterande tränare i Östers IF.
Torbjörn Arvidsson, som lämnade Halmstads BK i somras, blir ny assisterande tränare i Östers IF. Bild: Krister Andersson/arkiv

HBK-ikonens nya jobb – hos Superettan-rivalen

Torbjörn Arvidsson är tillbaka i svensk elitfotboll. Men Halmstads BK-ikonen flyttar inte hem till Halland – utan blir ny assisterande tränare hos HBK:s Superettanrival Östers IF.
– Jag är stolt för att få den här chansen, han.

ANNONS
LocationVäxjö|
|

Torbjörn Arvidsson slutade som assisterande tränare i Halmstads BK i somras för att i stället följa med förre HBK-tränaren Jens Gustafsson till kroatiska Hajduk Split som ansvarig för fysträningen.

Men den svenska tränartrojkan – där även Andreas Brännström ingick – fick sparken efter bara fyra och en halv månad. Därefter har Torbjörn Arvidsson varit klubblös.

Men sent på fredagseftermiddagen presenterades han som en del av Östers nya tränarteam, där Srdjan Tufegdzic – som tidigare enbart har haft tränaruppdrag på Island – blir ny huvudtränare efter Denis Velic.

Arvidsson kommer att fungera som assisterande tränare, som övergångstränare mellan akademin och A-laget samt som videoanalytiker.

ANNONS

– Det är en god känsla. Jag är stolt för att över huvud taget bli kontaktad, stolt för att få chansen att arbeta i svensk elitfotboll och framför allt stolt för att få arbeta i Öster, säger han på en presskonferens som tv-sändes direkt av Smålandsposten.

Öster har tidigare varit en arg rival för Torbjörn Arvidsson som spelare i HBK och, framför allt, i Smålandsgrannen Kalmar FF.

– På senare år har jag fått en annan känsla när man har jobbat som ledare, att Öster har varit spännande och haft saker på gång, och det som har gjorts nu, det här året, har varit imponerande. Sedan ska man veta, att för att ta ytterligare någon position så krävs det en jädra massa, säger han.

Öster slutade femma i Superettan i år, men har Allsvenskan som uttalat mål ”i närtid”.

Även Rasmus Rydén, som var reservmålvakt i HBK 2012–13, ingår i Växjöklubbens nya tränarteam som målvaktstränare.

LÄS MER:Jens Gustafsson får sparken av Hajduk Split

LÄS MER:HBK-ikonens nya liv i kroatiska storklubben: ”Häftig känsla”

LÄS MER:HBK-legendaren slutar – klar för kroatisk klubb

ANNONS