Senaste gången Laxacupen kunde genomföras var sommaren 2019. Bilden är från finalen i P14-klassen, där Astrio Gul besegrade HBK med 3–1.
Senaste gången Laxacupen kunde genomföras var sommaren 2019. Bilden är från finalen i P14-klassen, där Astrio Gul besegrade HBK med 3–1. Bild: Linda Weinstock/arkiv

HBK hoppas på lukrativa ungdomscupen i sommar

Inställda Laxacupen kostade Halmstads BK miljoner i fjol. I år hoppas HBK att den populära ungdomscupen ska kunna bli av – i någon form.
– Laxacupen är otroligt viktig för HBK, säger ordföranden Pelle Nilsson.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Laxacupens 40-årsjubileum 2019 lockade 207 lag i åldrarna 11–15 år och hade internationellt deltagande både utifrån Europa och från USA.

Men 2020 års upplaga föll offer för coronapandemin, vilket innebar ytterligare ett tungt bakslag för HBK:s ansträngda ekonomi.

– Det handlar om ett par miljoner kronor, uppger Pelle Nilsson.

Årets Laxacupen är planerad att avgöras 29 juli–1 augusti med matcher på Halmstad arena, Skedalaheds idrottspark och Kärlekens IP.

Hoppas på vaccineringen

Anmälan är öppen och i skrivande stund har 76 lag registrerat sig. Men om det blir någon cup i sommar och i så fall hur är fortfarande ovisst.

– Med rådande omständigheter så har vi en viss förhoppning ändå att vi kanske skulle kunna genomföra den. Men vi vet ju inte det i dagsläget och det beror helt och hållet på hur vaccinationen kommer att fungera i samhället. Om jag ska gissa och tro lite grann, så kanske det blir med någon form av restriktioner, men det får vi se, säger Pelle Nilsson.

ANNONS

– Vi måste planera för att den ska kunna genomföras, annars blir det en för stor apparat att starta upp, tillägger HBK:s tillförordnade klubbchef Jesper Westerberg.

HBK gjorde redan i fjol upp alternativa planer för att kunna genomföra en mindre version av cupen. Det kan bli aktuellt även i år.

Finns det någon deadline för när ni måste ta beslut ifall det blir någon cup eller inte?

– Nej, inte i dagsläget, svarar Jesper Westerberg.

TV: HP sände direkt från Laxacupen 2019:

LÄS MER:Laxacupen ställs in – HBK förlorar miljonintäkter

ANNONS