Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
I fokus. Monday Samuel, mittfältare i allsvenska nian Östersund, finns på Halmstads BK:s radar som eventuell förstärkning. Samuel sitter på ett utgående kontrakt och är nyss tillbaka efter skada.

HBK har ögonen på allsvensk mittfältare

Det kan bli måndag hela veckan i Halmstads BK framöver. Monday Samuel, 22-årig nigerian i allsvenska Östersunds FK, är aktuell som förstärkning på mittfältet.

– Det är en av spelarna som vi har tittat på. En fin fotbollsspelare, säger HBK:s klubbchef Fredrik Andersson till HP-sporten.

Halmstads BK – som tar emot Ängelholm på söndag i Superettans omstart efter sommaruppehållet – har luckor att fylla i mittfältsbesättningen sedan Junes Barny försvunnit till marockanska Difaa El Jadida och Alexander Arvidsson råkat ut för en ny korsbandsskada.

Dessutom är frågan hur länge Bollklubben lyckas behålla supertalangen Sead Haksanbanovic.

Monday Samuel i Östersunds reservled är ett namn på HBK:s lista.

Nigerianen, som kan spela både centralt på mittfältet och på kanten, kom till Östersund från Ängelholm i fjol, men drog på sig en korsbandsskada efter bara tre Superettanmatcher med Jämtlandslaget.

Nu är han tillbaka, men har hittills fått nöja sig med fem allsvenska matcher, varav två från start.

– Att vi har hittat honom är egentligen för att vi har haft koll på honom sedan tidigare. Han har gjort bra saker främst i Ängelholm, där vi har sett honom, Därför har vi följt upp honom lite mer nu, säger Fredrik Andersson.

Vad hos honom gillar du?

– Det är en väldigt bolltrygg spelare med fin teknik, bra avslut med både höger och vänster fot och han spelar bollar i djupled till anfallare, som vi också söker. En ganska komplett spelare. Sedan är han bra på huvudet trots att han inte är speciellt lång (174 cm).

Monday Samuels kontrakt med Östersund går ut efter den här säsongen.

Har det gått så långt att ni har kontaktat honom eller klubben?

– Nej, svarar Fredrik Andersson och poängterar:

– Vi kommer inte att ta in någonting bara för att vi ska ta in någonting, utan i så fall är det för att det ska bidra förhoppningsvis till trepoängare. Och det är mycket som ska vägas in. Vi har väldigt många ungdomar som är på frammarsch. Sedan kan vi inte bara spela med ungdomar utan ibland behöver man lite erfarenhet också.

Hur är det med spelare som kan vara på väg ut – något konkret där?

– Nej, inget konkret, men som jag har sagt innan så är det ett väldigt intresse kring Sead och det är även intresse kring några andra. Och det är nu det börjar hända – nu är fönstret öppet för alla.

Vilka andra spelare är det som har ögonen på sig?

– Njae, jag vill inte sätta press så på någon. Sead vet ju så väl om det själv. Men det är ett antal andra spelare i truppen – ett större antal än vad vi är vana vid, uppger Fredrik Andersson.

Räknar du med att tappa spelare i sommar?

– Vi sitter lite i valet själv. Vi har ju avtal med våra killar så vi kan behålla dem. Varje situation blir unik och vi väger det mot vad vi tror är våra chanser att gå upp. Har vi spelare som vi bedömer kan ersättas så kan vi tänka oss att sälja, men har vi inte det så måste vi kanske hålla kvar spelare.

Behöver ni sälja spelare för att kunna värva?

– Vi har ett litet löneutrymme kvar för att få in någon utan att behöva sälja. Det är inte speciellt stort.

Fler lokala sportnyheter hittar du här