Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nyförvärvet Amir Al-Ammari klappas om av Joseph Baffo och Erik Ahlstrand efter kanonmålet mot Malmö FF i Svenska cupen. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Nyförvärvet Amir Al-Ammari klappas om av Joseph Baffo och Erik Ahlstrand efter kanonmålet mot Malmö FF i Svenska cupen. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

HBK-förvärvet Al-Ammaris drömmål mot Malmö FF räckte inte

Första matchen från start – då kom målet.
HBK:s mittfältsförvärv Amir Al-Ammari gjorde ett drömmål mot svenska mästarna Malmö FF i Svenska cupen.
– Mitt första, men inte det sista, lovar han.

Det har gått tre veckor sedan Al-Ammari valde att lämna Jönköping Södra och skriva på för HBK.

Mot Malmö FF fick 23-åringen för första gången förtroendet från start och tackade för det genom att kvittera till 1–1 fem minuter före paus.

Erik Ahlstrand tog sig snyggt fram på högerkanten och passade bollen bakåt till Al-Ammari, som fick drömträff med vänsterfoten. Bollen borrade sig otagbart in till höger om målvakten Marko Johansson.

– Det är bra för självförtroendet att göra mål, men det betyder inte så mycket när man förlorar med 4-1, säger Amir Al-Ammari.

Han fick starta på innermittfältet tillsammans med Joel Allansson och gjorde en godkänd insats innan han byttes ut mot Dusan Djuric med dryga kvarten kvar.

– Vi gjorde en okej första halvlek där vi höll ihop laget och inte tillät Malmö att komma in bakom oss. Det var väldigt jobbigt de första 35 minuterna, men sedan löste vi pressen, tycker Al-Ammari.

Det blev kämpigare i andra halvlek.

– Ja, Malmö ökade tempot. Vi blev lite för långa som lag och lyckade inte vara lika kompakta som i början av matchen. Såklart hade vi velat ha fler poäng i cupen, men vi är nerkörda efter att ha tränat hårt.

Hur har din första tid i klubben varit?

– Det tar lite tid att lära sig ett nytt spelsätt, men jag tycker att det går bättre och bättre. Jag har fått mycket hjälp av Magnus (Haglund) och övriga i tränarstaben.

LÄS MER: Försvaret rämnade – HBK sist i cupen

Fler lokala sportnyheter hittar du här