Dubbla seriesegrare. Målvakterna Malkolm Nilsson och Isak Pettersson kan blicka tillbaka på en rekordsäsong, där de båda gick upp med två lag, Öster till Superettan (dit de var utlånade under höst respektive vår) och HBK till Allsvenskan.
Dubbla seriesegrare. Målvakterna Malkolm Nilsson och Isak Pettersson kan blicka tillbaka på en rekordsäsong, där de båda gick upp med två lag, Öster till Superettan (dit de var utlånade under höst respektive vår) och HBK till Allsvenskan.

HBK-duons galna säsong

Uppflyttning till Superettan med Öster i oktober. Och uppflyttning till Allsvenskan med Halmstads BK i söndags. Det har varit en galen höstsäsong för HBK-målvakterna Malkolm NIlsson och Isak Pettersson som nu har dubbla bonusresor att vänta.

ANNONS
|

– Helt sjukt! Det lär man nog aldrig få uppleva igen, skrattar Isak som i söndags satt på bänken när Marcus Mathisen på några minuter förvandlade HBK från ett Superettangäng till ett lag i finrummet, Allsvenskan, igen.

– Ja, det var ju rena glädjechocken när man nästan hade ställt in sig på ett år till i Superettan, medger han.

Lagkompisen Malkolm Nilsson fick följa matchen från läktaren och därifrån uppleva den andra uppflyttningen inom loppet av en månad.

– Jo, det var firande med Öster. Sedan innan i kvalångesten och nu nytt firande, säger Malkolm på väg till fredagens klubbfest.

ANNONS

Frågan är dock om det är nytt klubbrekord.

– Bertil påstod att han för många år sedan var med om tre uppflyttningar under samma säsong. Men det var väl med något ungdoms- eller juniorlag också så det räknas väl inte... skrattar Nilsson och avser den numera säkerhetsansvarige, men tidigare guldbacken Bertil Andersson.

På grund av en miss i övergångspappren blev det dock inte Malkolm utan Isak Petersson som vaktade Östers mål i våras medan.

Men under hösten var det ombytta roller. Och tillsammans gjorde duon det så bra att de var nominerade till årets målvakt i division 1. Just det, målvakt(!) – inte målvakter, där Huskvarnas Ivo Vasgez dock till slut vann.

– Det har varit guld värt och jag har verkligen utvecklats under året som gått eftersom jag har fått spela A-lagsfotboll, påpekar den 23-årige Nilsson och hans fyra år yngre målvaktskompis Pettersson håller med:

– Ja, det har varit väldigt lärorikt, både på och utanför planen där jag har fått anpassa mig med att spela och bo på en annan plats.

Men Öster och Superettan i all ära. Det är Halmstads BK och Allsvenskan som både Malkolm och Isak siktar på kommande säsong med ett år kvar på kontraktet.

ANNONS

– Självklart är det så. Samtidigt har jag full förståelse om HBK skulle vilja ha någon mer rutinerad målvakt också när vi nu är nykomling i Allsvenskan igen, påpekar Nilsson och avser att han och Isak har en A-lagsmatch i seriesammanhang ihop, Malkolms avslutning mot Hammarby i fjol.

Men Isak kan se sig själv ihop med Malkolm som ett allsvenskt målvaktspar om nu inte Stojan Lukic skulle fortsätta.

– Det är inget att hymla om och jag tror att vi skulle lösa det.

Däremot är han tydlig på en annan punkt när Håkan Svensson nu har lämnat HBK för Landskrona Bois:

– Jag känner däremot att vi i så fall måste ha en ny målvaktstränare.

På onsdag är säsongen 2016 över. Rekordsäsongen.

Men för Malkolms del bär det nästa helg av till Rom med Öster.

– Jag fick också en förfrågan, men hade tyvärr bokat en resa till Thailand, inflikar Isak.

Fast till New York med HBK – det åker båda i början av nästa år.

Och båda med målet Allsvenskan 2017.

ANNONS
ANNONS