Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Skiftbyte. Isak Pettersson (till vänster) återvänder till Halmstads BK efter låneperioden i Öster och ersätts av Malkolm Nilsson.

HBK byter målvakt i Öster – Pettersson flyttar hem

Målvaktstalangen Isak Pettersson återvänder till Halmstads BK efter låneperioden i division 1-topplaget Öster. Malkolm Nilsson går motsatt väg.

Malkolm Nilsson, 22, skulle egentligen ha lånats ut till Öster redan i våras, men stoppades efter papperstrassel

I stället blev det Isak Pettersson, 19, som skickades till Växjö – och Nilsson fick stanna i Halmstad och vara reserv bakom Stojan Lukic.

– Nu går vi tillbaka till ursprungsplanen, säger HBK:s klubbchef Fredrik Andersson till HP.

Han fortsätter:

– Vi bedömer det som att vi har en bra träningsmiljö, men det är lättare att få in utespelare i lite matchning på 5–10 minuter. Det är svårt med en målvakt. Därför har vi valt den här lösningen där vår andremålvakt får spel i en riktig matchmiljö på seniornivå.

Isak Pettersson har gjort stor succé i Öster. Han har hållit nollan i åtta av elva matcher – senast i en 2–0-seger borta mot Husqvarna på torsdagskvällen – och bidragit starkt till att Öster leder division 1 södra.

– Det har varit bra. Precis som det har varit bra tidigare för Malkolm när han har varit dels i Lund och sedan i Öster, så har den här svängen varit bra för Isak, säger Fredrik Andersson.

Isak Pettersson återvänder till Halmstad direkt och ingår i truppen till fredagskvällens träningsmatch mot amerikanska Bridges FC.

Östers tränare Thomas Askebrand kommenterar målvaktsbytet på föreningens officiella hemsida. Han säger: 

– Isak har verkligen levererat och Halmstad har fått kvittenser på hans färdigheter. Vi är mycket nöjda med på vilket sätt Halmstad har ställt upp i frågan. Nu välkomnar vi Malkolm till laget och klubben.