Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Depp trots mål. Marcus Johansson gjorde sitt första mål i Superettan mot AFC United. Trots det fick han deppa. Hans enda mål hjälpte nämligen föga mot Uniteds fyra.

HBK blev taget på sängen i seriefinalen

I den tredje minuten small det första gången. I den sjätte minuten kom andra målet. Sedan återhämtade sig HBK aldrig utan föll tungt i seriefinalen.

På förhand varnades det för att AFC United är ett väldigt spelskickligt lag. Det syntes direkt i seriefinalen på Skytteholm.

Hemmaspelarna spelade frenetiskt. Det var hög press, snabba bollvinster och riktigt kvickt anfallsspel.

Det gav också utdelning i form av en chockstart:

Matchminut 3: En AFC-hörna slås in perfekt och möts av den reslige mittbacken Daniel Jarl. 1–0 är ett faktum.

Matchminut 6: Efter bollvinst vid hög press kontrar AFC på högerkanten. Inlägget slås in lågt efter ett motlägg lyckas Othman El Kabir få in bollen i mål bollen.

– Vi ger bort matchen i första halvlek. Blev tagna på sängen av två snabba mål direkt i början. Det är en väldigt, väldigt svag insats i första halvlek, säger HBK-tränaren Janne Jönsson.

Det var ett HBK som stod och sov under hela den första halvleken. Inte man visste ordet av hade 3–0 kommit efter ett antal AFC-chanser på raken, där Sasa Matic till slut fick sätta dit bollen. Efter 24 minuter kom även det fjärde målet på straff sedan Antonio Rojas hakat i en AFC-anfallare i straffområdet.

Men HBK var inte helt chanslöst i offensiven ändå. Bortalaget stack emellan och reducerade mitt i Uniteds målkavalkad. Marcus Johansson dröjde sig kvar i straffområdet efter en fast situation, och när Alexander Henningsson måttade in ett perfekt inlägg var det bara att sätta dit foten.

– Med tanke på att vi låg under med 3–0 då tänkte jag att det är lika bra att stanna på och trycka på lite. Och när "Henning" slog ett perfekt inlägg så var det ganska enkelt, säger Johansson, som därmed gjort sitt första mål i Superettan.

Till den andra halvleken fick HBK ny energi. Passningarna satt bättre och man vann fler närkamper.

– Andra halvlek är godkänd. Hade vi bara fått ett mål så hade det kunnat bli liv i matchen. Vi blev lite piggare och fick in lite ungdomlig energi, säger Janne Jönsson.

Energin bestod bland annat i kvicke Gabriel Gudmundsson som fick hoppa in redan i halvtid då Sead Haksabanovic klev av med en lårkaka.

Men ny energi till trots blev det inte mycket mer av den här matchen. HBK var aldrig riktigt nära att hota AFC, utan fick avsluta vårsäsongen på tyngsta möjliga sätt – förlust med 1–4 och tappad serieledning.

– Det känns som att vi inte börjar spela förrän i andra halvlek. Vi brakade bara ihop. Nu har vi tre veckor på oss att träna och få bort allt det vi gjorde dåligt i dag, säger Marcus Johansson.

– Nu ska vi titta på matchen och se vad vi gjorde dåligt, men sedan gå vidare. Det blir inte bättre av att vi gräver ner oss i tre veckor efter det här. Nu ska vi bara slipa bort det vi gjorde fel i dag och bli bättre. Det här får inte hända igen.

Fler lokala sportnyheter hittar du här