Edvin Kurtulus var tillbaka efter sjukdomen och spelade 90 minuter i segermatchen mot Hässleholms IF.
Edvin Kurtulus var tillbaka efter sjukdomen och spelade 90 minuter i segermatchen mot Hässleholms IF. Bild: KRISTER ANDERSSON

HBK-backen tillbaka efter mystiska sjukdomen

HBK har varit rena sjukstugan den senaste tiden. Men nu börjar spelarna komma tillbaka efter covid-19 och misstänkt hjärtsäcksinflammation.
– Äntligen. Det kändes riktigt bra i kväll, säger Edvin Kurtulus.

ANNONS
|

Den unge HBK-backen har varit borta i en månad efter att ha drabbats av misstänkt hjärtsäcksinflammation.

20-åringen blev sjuk efter att han kommit hem från Kosovos U21-landskamp mot England i början av september.

– Jag var orolig och tankarna snurrade runt, men jag har fått stöd hemifrån och från Simon (Bakkioui, HBK:s sjukgymnast). Sedan lugnade det ner sig och jag har kunnat fokusera på det som jag ska göra på planen, säger Edvin Kurtulus.

Han fortsätter:

– Jag blev förkyld och hade ont i halsen, men det var aldrig så farligt. Det var ändå skönt att vara tillbaka och få göra 90 minuter. Jag har trappat upp efter hand och fick göra ett inhopp mot Jönköping.

ANNONS

Kurtulus stängde sin kant i tisdagens match i Svenska cupens andra omgång mot Hässleholms IF och var även delaktig i offensiven. En bra comeback för HBK:s backlöfte.

– Det kändes riktigt bra – speciellt för att vi vann. Jag fick göra några brytningar och det ger självförtroende inför framtiden.

Även Andreas Bengtsson var tillbaka som vänsterback efter ha insjuknat i corona och fick nöjet att nicka in 2-0 i första halvlek.

Men i början av andra halvlek var han tvungen att byta.

– Andreas fick problem med magen och då var det bättre att han gick ut, säger HBK-managern Magnus Haglund.

LÄS MER: Beskedet efter HBK-backens frånvaro - tvingas till flera veckors vila

ANNONS