Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

HBK:arens löfte efter drömmålet: ”Jag ska skjuta mer”

Ett mål mot IFK Värnamo och ett mål och en assist mot Falkenbergs FF. Fjolårets poängkung i Superettan, Samuel Kroon fortsätter att leverera 2021.
Fast snackisen efter derbysegern mot FFF på konstgräset i Vinberg var förstås Erik Ahlstrands drömmål.

Falkenbergs FF 2

Halmstads BK 4

(1–4)

– Vi hade etablerat spel på Falkenbergs planhalva när jag fick bollen av ”Dulle” (Dusan Djuic) på ett tillslag. Så jag lade upp bollen för att skjuta på andra tillslaget och siktade mot det bortre hörnet, där ytan fanns, beskriver Erik drömmålet.

För ett sådant var det när bollen, från 20 meter, borrade sig stenhårt rakt upp i Viktor Norings vänstra kryss till 2–1 i den 24:e minuten.

Och alla som anser att Ahlstrand alldeles för sällan använder sig av sitt skott och tillslag fick ytterligare belägg för det.

Så varför skjuter du inte oftare?

– Jag jobbar på det på träningen. Och framför allt försöker jag komma till fler skottlägen så det här tar jag med mig, ler den 19-årige mittfältstalangen som nu fick starta på sin favoritposition, centralt.

– Ja, det är ju där jag vill spela för att kunna delta mer i spelet, nickar han.

TV: Se Erik Ahlstrands drömmål och övriga höjdpunkter från matchen:

Då hade HBK öppnat och också fått en drömstart redan efter tre minuter när Samuel Kroon läckert serverade Mikael Boman en boll i djupled som ”Bosse” via ribban satte till 1–0.

– Vi startar matchen väldigt bra med fin variation i anfallsspelet och jag får en fin boll av Kroon och får sedan bra träff, säger Boman – ovanligt tidig målskytt för säsongen med tanke att det är långt till hösten...

Emil Tot Wikström borde fyra minuter senare ha nickat in 2–0 på Samuel Kroons precisa inlägg, men placerade i drömläge bollen utanför Norings vänstra stolpe.

I stället bjöds FFF in i matchen när HBK tappade skärpan och efter 15 minuter var det kvitterat när Edi Sulisufaj läckert chippade in 1–1 på Mehmet Özens fina instick.

Men med Erik Ahlstrands nämnda drömmål återtog HBK kommandot och punkterade mer eller mindre matchen i slutet av halvleken.

Först när Alexander Berntsson nickade in Dusan Djurics hörna till 3–1 (34). Och sedan när Erik Ahlstrand ordnade en straff som Samuel Kroon sedan ”bombade” in till 4–1 (37).

– Den gången fanns det inte något utrymme att skjuta så jag tog med mig bollen ut på kanten när han klippte mig över benen, beskriver Ahlstrand Mehmet Özens solklara kapning.

För Samuel Kroons del innebar det mål för andra matchen i rad. Plus en assist.

– Poängen fortsätter att rulla in och även om det är träningsmatcher är det enormt viktigt. Det är ju den känslan som man sedan tar med sig in i tävlingssäsongen för som man tränar spelar man, heter det ju, konstaterar Kroon.

Han var också oerhört nära att göra 5–1 (67) efter ett mönsteranfall, men den gången vann FFF-målvakten Viktor Noring duellen.

– Målvakten fick ut en tå och lyckades rädda. Synd på ett så snyggt anfall, inflikar Samuel.

I stället kunde Falkenberg i anfallet reducera till 2–4 när lånet från Djurgården, Adam Bergmark Wiberg tryckte upp bollen i Malkolm Nilsson Säfqvists nättak.

Då hade den tidigare HBK-talangen, Oliver Hintsa i sin första bolltouch som inhoppare efter paus satt bollen i Nilssons Säfqvists ribba (47).

I den andra halvlek, inte minst på grund av alla byten, blev skärpan heller inte densamma, medger Kroon:

– Vi började slarva för det är lätt att gå ner sig i stället för att bara köra på när man har gjort en så bra halvlek och leder med 4–1. För då var vi riktigt bra och satte det spelet som vi ville, där matchen mot Värnamo blev ett lyft.

Så spelade HBK

Malkolm Nilsson Säfqvist – Thomas Boakye (46 Phil Ofuso-Ayeh), Andreas Johansson (46 Edvin Kurtulus), Alexander Berntsson (46 Joseph Baffo), Andreas Bengtsson – Samuel Kroon (82 Johan Gudmundsson), Dusan Djuric (74 Melvin Sjöland), Erik Ahlstrand, Emil Tot Wikström (72 Simon Lundevall) – Mikael Boman (78 Alexander Johansson), Sadat Karim.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!