Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonathan Svedberg förlänger kontraktet med HBK med två år och nu vill han ha mer speltid. Bild: Krister Andersson
Jonathan Svedberg förlänger kontraktet med HBK med två år och nu vill han ha mer speltid. Bild: Krister Andersson

HBK:aren förlänger: ”Svårt att peaka efter sjukdomen”

Först förlängde han kontraktet med Halmstads BK med två år. Sedan tvingades han utgå med en lårkaka redan efter 18 minuter i U21-matchen mot Varbergs Bois.…
– Men det ska inte vara någon fara inför matchen mot Ljungskile, säger Jonathan Svedberg och avser Superettan-mötet på lördag.

Varbergs Bois 4

Halmstads BK 2

(2–2)

Mot Akropolis senast fick den 21-årige mittfältaren en halvtimme på planen.

– Skönt att hinna komma in i matchen, inflikar han.

För annars har speltiden den här säsongen varit väldigt begränsad i de totalt tolv inhopp som blivit, där han på försäsongen däremot fick stort förtroende. Tills coronaliknande symptom höll honom borta från fotbollen i fyra veckor.

– Jag tappade mycket då för inför försäsongen kände jag själv att jag tack vare hård träning var i väldigt god fysisk form. Men efter sjukdomen har det varit svårt att komma tillbaka och peaka eftersom det har varit så få matcher när U21-Allsvenskan blev inställd. Visst, man försöker göra sitt bästa på varje träning, men det är skillnad mot matcher, påpekar Jonathan.

Trots det tvekade Svedberg aldrig att förlänga kontraktet.

– Nej, det var ett självklart val för mig. Jag har varit där länge nu, gillar miljön och vill fortsätta att utvecklas där, säger Jonathan – som trots sina blott 21 år – har varit i A-truppen i fyra år efter att ha debuterat redan 2016.

Sammanlagt 73 seriematcher har det blivit för Svedberg varav 34 från start. Men målet är startelvan, där inhoppet senast mot Akropolis var ett klart steg framåt, trots att HBK-managern Magnus Haglund då valde Erik Ahlstrand som ersättare för Dusan Djuric.

– Först blir man ju förbannad och besviken. Men sedan vänder man den energin till något positivt och därför var jag extra taggad när jag kom in (i stället för skadade Emil Tot Wikström) och då ville visa att jag vill starta i nästa match.

Med tanke på den motiga säsongen så här långt var en skada det minsta som Jonathan önskade. Men efter 35 minuter i U21-mötet med Varbergs Bois på Håstens idrottsplats tvingades han kliva av med en lårkaka.

– Oftast släpper en lårkaka efter ett tag om man spelar vidare, men när den här inte gjorde det hade jag inget val, förklarar han.

Då hade Bois fått en flygande start med 2–0. Men från sidan fick Jonathan sedan se Alexander Johansson reducera till 1–2 (35) och Alhassan ”Crespo” Kamara kvittera till 2–2 (40) före paus. Till slut var det ändå hemmalaget som vann med 4–2.

– Vi möter ett kontringsstarkt lag som slår ut oss i andra halvlek. Men när vi går från 0-2 till 2–2 har vi chanser att ta ledningen och då hade det blivit en annan match, konstaterar tränaren Torbjörn Arvidsson som också fick se Viktor Ljung spela 90 minuter efter sin skada.

Ännu lär han, till skillnad från Jonathan Svedberg, dock inte vara aktuell för A-laget mot Ljungskile som väntar på lördag i den fortsatta jakten på Allsvenskan.

– Och då vill jag få chansen från start, slår Jonathan fast.

Det är nu också klart att HBK:s match borta mot division 2-laget Hässleholms IF i Svenska cupen spelas den 6 oktober.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!