HBK-anfallaren sjuk – han ersätter i seriefinalen mot Degerfors

Halmstads BK har chansen att gå upp i ensam serieledning vid seger mot Degerfors. Då får Sadat Karim förtroendet i anfallet när Mikael Boman är sjuk.
– Han är väl inkörd på arbetsuppgiften, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

För andra gången på nio dagar ställs HBK mot Degerfors i ett toppmöte mellan tvåan och ettan i Superettan.

– Det är en inspirerande omständighet, säger Magnus Haglund inför matchen.

Men något extra fokus på det har inte HBK.

– Nej, alla kan tabellen så den behöver man inte påminna om utan det handlar om att påminna om de viktigaste sakerna för att få till en bra prestation:

– Att sätta vårt försvarsspel som vi gjorde framför allt i första halvlek senast, har en matchbild som liknar första halvlek där vi var ganska bra på att värdera när vi skulle ta kontringar och ha längre anfall.

ANNONS

Magnus Haglund tvingas dock till en ändring i startelvan jämfört med 2-0-mötet i Degerfors förra lördagen.

Karim före ”Crespo” när Boman är sjuk

Mikael Boman är sjuk. I stället får Sadat Karim, som gjorde 1–0-målet mot Öster för drygt en månad sedan, chansen bredvid Rasmus Wiedesheim-Paul i anfallet medan Alexander Johansson tillkommer i matchtruppen.

Magnus Haglund förklarar varför Karim går före Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara den här gången.

– Crespo har inte spelat en hel fotbollsmatch på länge. Han skulle spelat mot Falkenberg senast men fick förhinder av familjeskäl och han spelade inte ens halva matchen mot Limhamn Bunkeflo innan det. Han har sett bra ut på träning, men måste visa i match att han håller för lång tid. Det får han chansen mot Falkenberg (i morgon tisdag) så det kan förändra mycket.

– Karim är i fysiskt bra form, har startat några matcher och är väl inkörd på arbetsuppgiften. Det finns ingen osäkerhet runt honom alls.

Edvin Kurtulus, som landslagsdebuterade för Kosovos U21-landslag mot England i fredags kväll, skulle startat och var med i den ursprungliga laguppställningen på eftermiddagen, men är efter en sen rockad inte med i truppen längre.

Enligt HBK:s sjukgymnasti Simon Bakkioui beror Kurtulus frånvaro på att den unge HBK-backen ska ha haft en oregelbunden hjärtrytm och han är därför skickad på observation på sjukhuset.

ANNONS

Kurtulus ersätts i truppen av högerbacken Jakob Olsson.

Degerfors saknar Edvardsen

Magnus Haglund tror att både HBK och Degerfors har dragit lärdomar av det senaste mötet.

Serieledande Degerfors, som har gjort flest mål i serien (29), tvingas dock också till en ändring i anfallet, Victor Edvardsen är avstängd.

Tror du att det påverkar deras sätt att ta sig an matchen?

– Jag tror inte att de ändrar någonting utifrån att Edvardsen inte är med utan det lär bli Ayaz där i stället och han är väl inkörd i sättet de spelare och kan löpa i djupled också. Han har ganska många kvaliteter som är bra, säger Magnus Haglund.

HBK kan utöka avståndet till lagen under kvalplatsen

För HBK finns även chansen att öka avståndet till lagen under kvalplatsen till åtta poäng vid en ny seger eftersom både Akropolis och Gif Sundsvall förlorade den här omgången.

– Så är det, men det gäller att prestera varje gång, lämna allt på planen varje match och samla ihop så många poäng vi kan efter 30 matcher, avslutar Magnus Haglund.

LÄS MER:Direktrapportering: Följ HBK:s jakt på serieledning mot Degerfors

Så startar HBK upp mot Degerfors

Malkolm Nilsson Säfqvist – Alexander Berntsson, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Dusan Djuric , Joel Allansson, Thomas Boakye – Sadat Karim, Rasmus Wiedesheim-Paul.

ANNONS

LÄS MER:Statistiken som talar för HBK – och mot Degerfors

LÄS MER:Dusan Djurics glädje över att bli pappa: ”Så fort hon kom ut föll allt på plats”

LÄS MER:Baffo tackade nej till HBK – ny utlandssejour lockar

ANNONS