HBK-anfallaren målskytt direkt i efterlängtad comeback

Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara är tillbaka i matchspel. Anfallaren gjorde sin första match på 1,5 år när HBK spelade mot Halmia under måndagen.
– Rent fysiskt kändes det jättebra, säger Crespo.

ANNONS
|

Träningsmatch

HBK U21 1

IS Halmia 1

(0-0)

Matchen var den första sedan december 2018 för Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara, som då skadade knäet allvarligt i en ligamatch för grekiska Panetolikos.

– Rent fysiskt kändes det jätte, jättebra. Sen har jag fortfarande en bit kvar för att kunna spela 90 minuter. Det kan vi inte prata om än. Det är ett steg i taget, säger Crespo och fortsätter:

– Helt logiskt var det lite tungt i början. I andra fick jag lite flow, men det var tungt både försvarsmässigt och anfallsmässigt.

Målskytt i andra halvlek

Anfallaren kunde ha blivit målskytt i slutet av den första halvleken när Oliver Hintsa serverade honom bollen vid straffpunkten. Crespo missade avslutet och sköt på sitt eget stödjeben.

ANNONS

– Det viktiga är att jag är på rätt ställe i straffområdet när bollen kommer. Sen när det gäller avslut vet jag att det kommer att sitta när jag spelar mer matcher.

Målet kom i stället i andra halvlek, när Crespo blev neddragen av en försvarare och fick straff. Den rullade han kyligt i mål tätt intill stolpen.

– Det kändes jättebra. Det är precis den typen av löpningar jag letar efter bakom backlinjen, så det känns jättebra, säger Crespo.

Det innebar 1-1 i matchen, eftersom Halmia tagit ledningen när Vuk Lugonjic tryckte in ett inlägg av kapten Erik Ferman en stund efter paus.

Halmia tar uppehåll

Bägge lagen hade chanser att avgöra, där Oliver Hintsa var närmst för HBK med en lurig frispark och Halmias Oskar Rantala Törnfeldt som så när nådde ett inspel från höger i fri position. Matchen slutade 1–1.

– Det känns skönt. Det var klart att det var en besvikelse med förlust i premiären och att nu spela lika mot kvalificerat motstånd gör att känns bra att kunna gå på ledighet med den här matchen i ryggen, säger Halmias tränare Anders Wallin.

Halmia tar 2,5 veckas sommaruppehåll innan laget tränar gemensamt igen. Nästa seriematch är först den 2 augusti, när Halmia ställs mot Prespa Birlik.

ANNONS

– Det ska väl in en DM-match den veckan innan premiären och sedan, beroende på vem vi får i DM, kanske vi lägger in en träningsmatch mot jämbördigt motstånd, säger Wallin.

”Crepso” redo för Superettan?

För HBK är det ny omgång i Superettan till helgen, där ett möte med Brage stundar. Frågan är när Crespo kan vara redo för spel i Superettan?

– Det är en fråga för Magnus (Haglund, manager). Jag är redo att köra rent mentalt, men fysiskt får vi se, säger anfallaren.

HBK U21 – IS Halmia 1-1

(55') 1-0 Halmia, Vuk Lugonjic, (68') 1-1 HBK U21, Alhassan Haestad Kamara.

LÄS MER:HBK-anfallaren dömdes ut – nu gör han comeback

ANNONS