HBK-anfallaren dömdes ut – nu gör han comeback

Efter den svåra knäskadan trodde många att karriären var över. Nu – 1,5 år senare – är Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara redo att spela match igen.
– Alla agenter och nästan alla lag i Sverige trodde att jag inte skulle komma tillbaka, säger ”Crespo”.

ANNONS
|

Den 15 december 2018 spelade Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara sin senaste fotbollsmatch.

En match som slutade på sjukhus efter att 27-åringen landat så illa i samband med en nickduell att knäskålen åkte upp i låret. Efter flera operationer, som lämnat ”Crespo” med ett stort ärr över knäet, tvivlade läkarna på att anfallaren någonsin skulle ta sig tillbaka.

1,5 år senare är det dock dags igen.

Anfallaren, som värvades av HBK tidigare i vår, har tränat för fullt ett tag med HBK och på måndag startar han när HBK spelar en träningsmatch mot Halmia på Örjans Vall.

– Det känns fantastiskt bra efter nästan två år, säger ”Crespo” glatt efter att han ensam stannat kvar och nött avslut efter fredagens HBK-träning.

ANNONS

Han har mer eller bankat på dörren hos Magnus Haglund för att få chansen att spela match igen på slutet.

– Ja, jag har nästan följt efter honom hem och ropat ”snälla, det är dags nu”, skrattar Crespo.

– Nej, jag jobbar på och gör allt jag kan för att komma tillbaka i match. Det räcker inte med att jobba 100 procent utan 200 procent varje minut och göra det lilla extra som ökar mina chanser att komma tillbaka.

Många har tvivlat: ”Nästan alla”

Samtidigt som han gläds över att få spela en fotbollsmatch igen berättar han att många har tvivlat på att han skulle lyckas.

– Ja, nästan alla. De enda som faktiskt har trott på mig är Simon (Bakkioui) och Magnus (Haglund) som har gett mig en chans. Alla agenter och nästan alla lag i Sverige har sagt ”han har en skada, han kommer inte tillbaka”. Men här har de sagt att de vet att jag kommer tillbaka vilket varit jätteskönt.

Är det skönt att visa dem som tvivlat nu?

– Ja, men det är något jag fått göra nästan hela mitt liv. Jag har aldrig kunnat slappna av.

Haglund: ”Får ha rimliga förväntningar”

Magnus Haglund räknar med att anfallaren kommer få spela minst en halvlek.

ANNONS

– Han känner sig väldigt bra i sitt knä och har visat att han på många plan är tillbaka. Nu behöver han få upp intensiteten i sitt spel så han kan göra fler aktioner på kort tid. För att få till det behöver han också spela matcher, säger Haglund.

– Det blir intressant. Men han har inte spelat på 18 månader och det är ett långt uppehåll så man får ha rimliga förväntningar.

ANNONS