Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Jan Jönsson.

HBK överklagar inte Liverstams avstängning

Halmstads BK överklagar inte Fredrik Liverstams avstängning i det allsvenska kvalet till Riksidrottsnämnden.

– Nej, det gör vi inte. Jag tror att de tar upp det ärendet den 25 november, det är en orsak, och vi ser inget formfel. Det som är formfel är kanske att en domare från Helsingborg dömer matchen, säger tränaren Jan Jönsson och fortsätter:

– Men vi kan inte protestera allt för mycket mot att det blir rött kort i en sådan situation. Jag hade någon vinkel, andra har en annan vinkel och det kunde ha klarat sig med ett gult också - men nej, det kan vi inte göra någonting åt.

Fredrik Liverstams utvisning i Superettan-epilogen mot AFC United betyder alltså att han missar båda de allsvenska kvalmatcherna mot Helsingborg. 

Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd stänger, som HP rapporterade tidigare på söndagen, av Liverstam även i returmatchen i Helsingborg söndagen den 20 november – utöver den automatiska avstängning han avtjänar i det första kvalmötet i Halmstad på torsdag.

Fredrik Liverstam själv var dämpad när HP-sporten träffade honom efter söndagens träning på Kärlekens IP:s nya konstgräsplan.

– Det är väldigt tråkigt så klart. Jag var inställd på en match och hade hoppet uppe. Men i grund och botten är det mitt eget fel – det är dumt att jag utsätter mig för den situationen, säger han och fortsätter:

– Allting går på en sekund där och det är klart att jag har spolat tillbaka i mitt huvud och tänkt att jag vill undvika den sekunden igen och gjort det annorlunda. Men samtidigt är du inne i det. Jag spelar den matchen för att jag ville vinna den och jag ville vinna bollen. Det blev bara olyckligt allting.

Nu tvingas HBK-kaptenen se båda kvalmatcherna från läktarplats.

– Jag får bara finna mig i det, vara med här nu med grabbarna och stötta så gott jag kan utanför. Det är verkligheten och det är inte mycket man kan göra nu.

Kvalmatcherna döms för övrigt av två av Sveriges mest meriterade domare. VM-domaren Jonas Eriksson, Sigtuna, har tilldelats match ett på Örjans vall medan Stefan Johannesson, Täby, sköter returen.

Fler lokala sportnyheter hittar du här