Haraldsson målskytt i debuten

Halmstads BK:s isländske nyförvärv Tryggvi Hrafn Haraldsson fick under tisdagen en drömdebut. Han gjorde både mål och assist, när bollklubben slog Tvååker med 2-1 i DM-semifinalen på Övrevi IP.

ANNONS
|

DM-semifinal

Tvååkers IF-Halmstads BK 1-2

– Det är kul för honom att både få göra mål och assistera i första matchen, men sedan är det svårt att sätta kommunikationen på planen direkt. Det var viktigt för honom att få en match, säger HBK:s assisterande tränare Andreas Jankevics.

Islänningen Tryggvi Hrafn Haraldsson gjorde under tisdagen, efter knappa två träningspass med laget, debut i DM-semifinalen mot Tvååker. Han startade som anfallare i lagets uppställning och var med och hotade direkt i första halvlek. HBK styrde spelet med mest bollinnehav och skapade flera farliga målchanser, men gick mållösa till halvtidsvilan.

– Vi mötte ett hårt arbetande lag, som jobbade med mycket omställningar. Vi hade dock mycket bollinnehav och försökte plocka isär dem. Vi hade ett skott i stolpen och ett i ribban, så vi var väldigt nära, säger Jankevics.

ANNONS

HBK omvandlade i andra halvlek målchanserna till mål. Haraldsson mötte i 70:e minuten en fin crossboll, klev inåt plan och spelade fram Emil Tot Wikström till 1-0 innan han fyra minuter senare snodde bollen från målvakten och gjorde 2-0.

Då hjälpte det inte att Tvååker reducerade till 2-1 i slutet av matchen.

– Tryggvi kastades verkligen in i det direkt och och gjorde det bra. Det hjälpte förhoppningsvis honom i hans väg att komma in i laget snabbare för spel i Allsvenskan, säger Jankevics.

Halmstadställs i finalen mot division 3-laget Onsala, som i slutet av juli besegrade Halmia med 3-1 i andra semifinalen i Kungsbacka.

ANNONS