Elfsborgs Tim Rönning ska vara ett av huvudspåren i HBK:s målvaktsjakt.
Elfsborgs Tim Rönning ska vara ett av huvudspåren i HBK:s målvaktsjakt. Bild: JESPER ZERMAN

Han är ett av huvudspåren i HBK:s målvaktsjakt

Den förre HBK-målvakten Isak Pettersson har redan bekräftat för HP att hans förra klubb har hört av sig.
Men enligt vad HP-sporten erfar är Elfsborgs Tim Rönning ett av de andra huvudspåren i jakten på Malkolm Nilsson Säfqvists ersättare.

ANNONS
|

– En mycket duktig målvakt som jag känner väl och gillar mycket, medger HBK:s manager Magnus Haglund.

Jodå, för när en då blott 17 år gammal Rönning gjorde sin A-lagsdebut mot HBK på träningslägret i spanska Salou 2017 hette Elfsborgs manager – Magnus Haglund...

Med stenhård konkurrens av främst dansken Kevin Stuhr Ellegaard dröjde dock den allsvenska debuten till den 16 september 2019 mot AFC Eskilstuna och efter det blev det 59 raka allsvenska matcher av totalt 80 från start.

Men när den isländske landslagsmålvakten Hakon Rafn Valdimarsson sommaren 2022 anslöt till Elfsborg har speltiden blivit minst sagt sparsam för Tim med bara en match från start den gångna säsongen, Kalmar FF hemma.

ANNONS

201 centimeter Rönning – som nu hunnit bli 24 år – lär sukta efter speltid och nu finns möjligheten att Rönning och Haglund kan återförenas om han kan lösas från kontraktet som gäller till och med 2026.

Men HBK arbetar naturligtvis på fler spår. Inte minst då Isak Pettersson som lär lämna norska Stabaek.

– Vi för en dialog med Isak och hans agent, bekräftar Haglund.

– Men vi pratar om en mycket attraktiv målvakt som två gånger om blivit utsedd till allsvenskans bästa så konkurrensen är stenhård.

Ytterligare ett namn, men då i ett första skede snarare som ersättare för Malte Påhlsson, är Tim Erlandsson i Falkenbergs FF som även han har ett förflutet i HBK.

– Att få klart målvaktsfrågan är naturligtvis prio 1 och helst hade det varit i går. Men det måste ändå få ta den tid det tar eftersom det är många parametrar och pusselbitar som ska hamna på plats, säger HBK:s manager.

Som efter semestern på Kanarieöarna nu går in i ett intensivt skede vad gäller lagbygget.

Vad är statusen på Kazper Karlsson?

– Han är på semester i Thailand så vi återupptar förhandlingarna när han kommer hem. Men jag ser det som fullt möjligt att vi ska lösa det, även om han naturligtvis också har många andra alternativ.

ANNONS

Liksom Erik Ahlstrand?

– Ja, det är många klubbar som är intresserade, men vad gäller konkreta bud är det ännu så länge väldigt lugnt. Jag tycker i alla fall att det var väldigt roligt att han kom med på landslagets januari-turnén, det var mycket välförtjänt.

Mycket av det fortsatta lagbygget är också avhängigt vilka spelare som lämnar.

– I nuläget är startelvan från de sista matcherna som gjorde det mycket bra, intakt. Men det kan naturligtvis förändras snabbt, påpekar Magnus.

Enligt vad HP-sporten erfar lär Benjamin Hjertstrand knappast få förlängt kontrakt och vad gäller Villiam Dahlström kan en ny utlåning bli aktuell om inte någon intressent dyker upp.

Rasmus Wiedesheim-Paul har aviserat att han kan tänka sig att starta om i HBK.

– Han är inte alls avskriven och finns med i bilden. Men vad Rasmus behöver nu är speltid och Viktor (Granath) och Naeem (Mohammed) var ett av allsvenskans vassaste anfallspar på slutet så någon given plats skulle han inte ha.

– Sedan granskar vi självklart marknaden i övrigt och dyker det upp någon intressant spelare som är möjlig att lösa för oss vill vi vara med och hugga.

Läs mer: HBK tvingas resa 14 mil för att spela hemma: ”Synd om våra fans”

ANNONS

Läs mer: Nilsson Säfqvist om chockflytten: ”Håller inte med om bilden”

Läs mer: Pettersson den ideala ersättaren – men det finns fler

Läs mer: Isak Pettersson bekräftar: ”Halmstad har hört av sig”

ANNONS