Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Haksabanovic vill lämna Norrköping: ”Vill prova nya utmaningar”

Sead Haksabanovic blev Allsvenskans dyraste spelare när Norrköping köpte loss 21-åringen tidigare i år.
Nu vill även ex-HBK:aren lämna Norrköping efter den senaste tidens turbulens i klubben.
– IFK Norrköping vet var jag står och att jag vill prova på nya utmaningar, säger Sead Haksabanovic till Fotbolldirekt.se.

I början av juni öppnade IFK Norrköping plånboken rejält när man värvade ex-HBK:aren Sead Haksabanovic från Premier League-klubben West Ham för ett nytt allsvenskt rekordbelopp efter en succéavslutning på 2019, då på lån.

– Jag kan inte och får inte kommentera summor, men jag kan säga att det här handlar om större pengar än Andreas Andersson och AIK. Det var en fantastisk affär, men den här är ännu större, sa Haksabanovics agent Jozo Palac i somras till sajten Fotbolldirekt.se.

Haksabanovic om intresset: ”Upp till klubben nu”

Sead Haksabanovic skrev på ett fyraårskontrakt och följde upp sin starka höstsäsong i fjol med att göra sju mål och elva assist i Allsvenskan i år och delade förstaplatsen i assistligan med Hammarbys Gustav Ludwigson.

Nu ser Haksabanovic ut att bli nästa profil som lämnar IFK Norrköping efter den senaste tidens turbulens i klubben där så sent som i helgen den förre HBK-tränaren Jens Gustafsson lämnade rollen som manager efter att flera andra ledare hoppat av och samtidigt riktat kritik mot klubbens ordförande Peter Hunt.

HP-sporten har tidigare berättat om att det funnits ett stort utländskt intresse för Haksabanovic sedan återkomsten till Allsvenskan. Nu berättar den förre HBK-stjärnan själv att det finns konkreta bud från utländska klubbar.

– Jag vet att det finns stort intresse för mig i utlandet och det går ihop med de sportsliga målen jag själv satt upp. Jag vet dessutom att det kommit in konkreta bud från utlandet som ligger på bordet. Nu är det upp till klubben att säga sitt och försöka förhandla fram en deal, säger Sead Haksabanovic till Fotbolldirekt.se.

LÄS MER: Familjen Thern övertygade Sead Haksabanovic: ”Det är coolt”

LÄS MER: Före detta HBK-stjärnan köps loss för rekordbelopp

Stort intresse från Bundesliga

Enligt sajten är det nu främst från tyska Bundesliga som det finns ett stort intresse med klubbar beredda att betala omkring 20-25 miljoner kronor för Haksabanovic. Intresset från Serie A-klubbar som Atalanta och Parma ska däremot ha avtagit.

Enligt spelaren själv kan något hända redan de närmaste dagarna.

– IFK Norrköping vet var jag står och att jag vill prova på nya utmaningar. Det skulle vara utmanande och leda min karriär i rätt riktning. Vi får se vad som händer närmsta dagarna, säger Sead Haksabanovic

LÄS MER: Så mycket får HBK efter Haksabanovic-affären

LÄS MER: Ex-HBK:aren utsedd till månadens spelare i allsvenskan

LÄS MER: Eric Smith om ovissa framtiden – och HBK

Fler lokala sportnyheter hittar du här