Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sead Haksabanovics dagar i IFK Norrköping är räknade, om han får som han själv vill. Efter att managern Jens Gustafsson lämnat klubben vill den forne HBK-stjärnan också lämna. Bild: MAGNUS LEJHALL
Sead Haksabanovics dagar i IFK Norrköping är räknade, om han får som han själv vill. Efter att managern Jens Gustafsson lämnat klubben vill den forne HBK-stjärnan också lämna. Bild: MAGNUS LEJHALL

Haksabanovic sågar IFK-ordföranden: ”Kallar mig loser”

Sead Haksabanovics vara eller inte vara i IFK Norrköping – det tycks vara den heta frågan nu.…För efter att klubben har nobbat konkreta bud från utländskt håll riktar nu den forne HBK-stjärnan stark kritik.

– Jag är superbesviken och ledsen när jag hör att min ordförande kallar mig för loser och rökt, säger han till Expressen.

– Det finns ett stort intresse och ett konkret intresse från en stor koncern och fotbollsfamilj. Jag vill dit, punkt slut, och det vet IFK om. Så jag tycker att ordförande Peter Hunt behandlar mig som luft och visar noll respekt och det är snällt sagt från min sida.

Det var i somras som IFK Norrköping överraskade alla genom att köpa loss prestigevärvningen från Premier League-klubben West Ham för uppskattningsvis 26 miljoner kronor.

En stor anledning till det var en annan gammal HBK-bekant, managern Jens Gustafsson som under uppmärksammade former lämnade turbulensen i IFK i december.

– Jens är den enda anledningen till varför jag hamnade i IFK från början. Hans personlighet, kunskap samt sätt att se på fotboll passade mig. Nu är anledningen till varför jag kom hit borta. Jag tycker att det är fel att Jens är borta men han själv måste ha haft en bra anledning till att lämna. Jag vet att han mådde bra här och vi spelare mådde bra med honom. Nu vet jag inte vad jag ska säga, men jag tycker inte om det jag läser och har mina tankar kring det hela, säger Sead till tidningen.

Till NT bekräftar ordföranden Peter Hunt också att klubben har fått konkreta bud:

– Ja, men mer än så kan jag inte säga. Men det har inte varit i den storleken så att IFK Norrköping har tyckt att det har varit värt att gå vidare. Punkt, säger Hunt om Allsvenskans dyraste värvning.

– Så här är det. Det finns ett avtal mellan en spelare och föreningen där man ska visa respekt och vilka regler som ska följas. Man har en respektfull dialog med varandra och man går inte ut i media. Sen blir det ju affärer och agenter och andra, som naturligtvis vill påverka situationen åt ett eller annat håll. Det Sead säger får stå för honom.

Det har spekulerats i att Red Bull-koncernen, med klubbar som Emil Forsbergs Red Bull Leipzig och Red Bull Salzburg, ska finnas med i bilden.

Jens Gustafsson har redan lämnat IFK Norrköping och även före detta HBK:are som Isak Pettersson och Eric Smith har hittat nya klubbar (Toulouse respektive St Pauli).

Nu är frågan om den siste före detta HBK:aren, Sead Haksabanovic också ska lämna det forna HBK-fästet IFK Norrköping när den nye managern Rikard Norling efter turbulenta månader ska försöka bygga nytt inför 2021.

Senare gav Haksabanovic också sin syn på Instagram:

"Jag älskar klubben men det är vissa saker som är oacceptabla. Jag har gjort mitt allt för klubben sedan jag kom, men att kalla mig för loser och rökt finns inte för mig. Inget ont om IFK för ni har räddat mig och gav mig chansen, men som sagt vissa saker går inte in i mitt huvud för mig. Vad det än blir för mig så kommer jag göra allt för IFK:s bästa för det är så jag funkar".

HP har sökt Sead Haksabanovic för en kommentar.

Fler lokala sportnyheter hittar du här