Blir det fler tävlingsmatcher för Sead Haksabanovic i IFK Norrköping?
Blir det fler tävlingsmatcher för Sead Haksabanovic i IFK Norrköping? Bild: Bildbyrån/HP Arkiv

Haksabanovic om osäkra framtiden: ”Jobbigt”

Sead Haksabanovic kan ha spelat sin sista tävlingsmatch för IFK Norrköping. På grund av coronaviruset börjar Allsvenskan preliminärt i juni och ex-HBK:arens kontrakt går ut i slutet av samma månad.
– Såklart är det jobbigt, säger Sead Haksabanovic till nt.se.

ANNONS
|

Sead Haksabanovic gjorde stor succé i IFK Norrköping under hösten och blev även utsedd till månadens bästa spelare i Allsvenskan för september.

Totalt gjorde den förre HBK-mittfältaren sex mål och åtta assist under fjolåret i Allsvenskan och delade den interna poängligasegern i Norrköping med Christoffer Nyman.

Men på grund av den pågående coronakrisen kan det bli så att Sead Haksabanovic inte hinner spela fler tävlingsmatcher för Norrköping.

Allsvenskan är i dagsläget framflyttad till början av juni, men det datumet kan skjutas på ytterligare.

Den montenegrinske landslagsspelaren, som bland annat imponerade mot England på Wembley i EM-kvalet i höstas, är utlånad från Premier League-klubben West Ham och låneavtalet löper ut vid juni månads slut.

ANNONS

Efter torsdagens internmatch uttalade sig Haksabanovic, som fyller 21 i år i maj, för Norrköpings Tidningar om framtiden.

– Såklart att det är jobbigt. Jag vet inte om jag kommer kunna spela någonting mer här, men jag hoppas på det. Mitt kontrakt går ut i slutet på juni, säger Sead Haksabanovic till tidningen.

Gustafsson: ”Får se var det tar vägen”

Till Expressen säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson:

– Vi jobbar med Sead så länge han är här. Men vi behöver följa utvecklingen i världen innan vi resonerar om någonting annat, säger Jens Gustafsson.

På frågan om Norrköping för samtal om att förlänga låneavtalet säger Gustafsson:

– Vi äger inte den frågan. Det är West Ham som äger Sead och vi förhåller oss till det. Vi är glada över att Sead är hos oss just nu så får vi se var det tar vägen när det börjar närma sig sommaren.

LÄS MER:Nytt Serie A-intresse för Haksabanovic efter succén

LÄS MER:Haksabanovic gjorde sitt första A-landslagsmål för Montenegro

LÄS MER:Familjen Thern övertygade Sead Haksabanovic: ”Det är coolt”

ANNONS