Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vart pekar det åt härnäst för Sead Haksabanovic? De senaste uppgifterna säger Club Brügge, som leder den belgiska ligan. Bild: Peter Holgersson/Bildbyrån/arkiv
Vart pekar det åt härnäst för Sead Haksabanovic? De senaste uppgifterna säger Club Brügge, som leder den belgiska ligan. Bild: Peter Holgersson/Bildbyrån/arkiv

Haksabanovic kopplas ihop med belgisk toppklubb – igen

Sead Haksabanovic nobbade Club Brügge som 17-åring. Nu uppges den förre Halmstads BK-stjärnan på nytt vara aktuell för de belgiska ligaledarna.

Enligt Fotbolldirekt jagar Club Brügge en ytter och ”signalerar ännu ett försök” att värva Sead Haksabanovic, som för dagen tillhör IFK Norrköping.

Prislappen skulle i så fall, enligt tidigare uppgifter till Fotbolldirekt, ligga på 50 miljoner kronor.

Sead Haksabanovic var som 17-åring 2016 inne i slutförhandlingar med Club Brügge men valde då i stället att skriva ett nytt treårskontrakt med Halmstads BK.

LÄS MER: Seads egna ord om varför han valde HBK igen

Han kom till IFK Norrköping från engelska Premier Leage-klubben West Ham United 2019, men har inte gjort någon hemlighet av att han är sugen på att åter testa vingarna utanför Sveriges gränser.

I januari i år sade Sead Haksabanovic så här till Norrköpings Tidningar:

– Det är inte så att jag vill lämna IFK. Det enda jag sagt är att det bästa för mig vore att komma ut och spela bättre fotboll, bättre utmaningar. Jag säger inte att jag vill lämna IFK. Jag mår bra här och de har tagit väldigt bra hand om mig.

– De tog in mig när jag inte hade spelat någonting utomlands. Ett jävla stort tack till dom. Jag uppskattar varenda sekund jag är här. Det är inte så att jag ber om att lämna. Det enda jag sagt är att jag vill vidare och söker en annan utmaning.

LÄS MER: Uppgifter: Haksabanovic närmar sig ny klubb

LÄS MER: Haksabanovic sågar IFK-ordföranden: ”Kallar mig loser”

Fler lokala sportnyheter hittar du här