HBK ska nu fundera på om man ska erbjuda Phil Ofosu-Ayeh ett kontrakt.
HBK ska nu fundera på om man ska erbjuda Phil Ofosu-Ayeh ett kontrakt. Bild: KRISTER ANDERSSON

Haglunds framtidsbesked om provspelande Ofosu-Ayeh

Han visade prov på sin snabbhet och offensivlusta i sin första startmatch på två år mot IFK Göteborg. Nu tar HBK helgen på sig innan man beslutar om man ska kontraktera provspelande Phil Ofosu-Ayeh.
– Jag gav allt jag har och om inte det är tillräckligt kan jag inte kritisera mig själv efter att ha varit borta så länge, säger högerbacken.

ANNONS
|

Efter två veckors träningar och ett inhopp förra helgen mot Falkenberg fick provspelande Phil Ofosu-Ayeh chansen från start och spelade 77 minuter när HBK spelade 1–1 mot IFK Göteborg.

– Det var en okej match. Min första på nästan två år. Vi släppte till ett mål vilket var olyckligt, men defensivt var vi väldigt bra i första halvlek, men tappade lite första 15 i andra. Men i slutändan var det en bra match och ett bra test. Vi skapade många chanser och det såg stabilt ut mot ett bra lag. Vi kan vara nöjda med insatsen, säger Phil Ofosu-Ayeh.

29-åringen hann visa prov på sin stora snabbhet och vilja att gå framåt när tillfälle ges.

ANNONS

Är du nöjd med din egen insats?

– Ibland visade jag vad jag kan. Jag slog några inlägg och kom runt på kanten ett par gånger, men jag förlorade ett en mot en-läge vid målet. Bortsett från det var det rätt bra med tanke på att taktiken och laget är nytt för mig så jag ska inte vara för hård mot mig själv.

Känner du att du har visat tillräckligt för att få ett kontrakt här?

– Jag gav allt jag har och om inte det är tillräckligt ... jag ska inte kritisera mig själv när jag varit borta så länge. Det var en stabil insats. Nu får vi se. Det är upp till klubben.

Haglund om Ofosu-Ayeh: ”Finns hög potential”

Magnus Haglund:

– Han är gedigen. Han hade bra fart och kombinerade bra med Kroon och Boman på högersidan. Det är ingen konstgrässpelare och han spelar sin andra match på två år, men det är tveklöst att det finns hög potential där, säger Magnus Haglund.

Nu återstår det att se om det blir en fortsättning i HBK som söker en ytterback.

– Vi värderar detta över helgen och får se sedan. Han har gjort ett gott intryck verkligen.

Kommer ett beslut: ”Kontrakt eller så bryter vi”

Klart är att det kommer komma ett beslut i någon riktning. Att förlänga provspelet är inte aktuellt.

ANNONS

– Nej, vi förlänger inget provspel. Antingen blir han kontrakterad eller så bryter vi men han har gjort ett gott intryck, avslutar Magnus Haglund.

HP I GÖTEBORG

LÄS MER:Målskyttens kritik efter HBK:s kryss: ”Många domslut som gick deras väg”

ANNONS