Dusan Djuric får börja på bänken när HBK möt Öster på Örjans vall i kväll.
Dusan Djuric får börja på bänken när HBK möt Öster på Örjans vall i kväll. Bild: KRISTER ANDERSSON

Haglunds drag: Petar veteranerna mot Öster

Två matcher på fyra dagar. Då väljer Halmstads BK:s manager Magnus Haglund att rotera i laget inför kvällens match mot Öster på Örjans vall. Mittfältsgeneralen Dusan Djuric, 35, är en som får kliva åt sidan.
– Det är lämpligt att göra ett par byten när det är så tätt mellan matcherna, säger Haglund.

ANNONS
|

HBK har tappat mark i toppen av Superettan-tabellen efter två raka 0-0-matcher mot Ljungskile och Gais.

Nu hoppas Haglund att hans lag ska hitta tillbaka till vinnarspåret när formsvaga Öster, som inte tagit någon trepoängare på de sex senaste försöken, kommer på besök.

HBK-managern har inte ändrat mycket tidigare i startelvan, men den här gången får både Dusan Djuric och Mikael Boman, som inte gjort ett mål så här långt, börja på bänken.

– Det har varit tätt mellan matcherna tidigare och jag ångrar att jag inte gjorde förändringar i samband med bortamatcherna mot Västerås och Ljungskile, säger Magnus Haglund.

ANNONS

Stökig försäsong för Djuric

Spelmotorn Dusan Djuric har sett trött ut i de senaste matcherna och ersätts på mittfältet av Erik Ahlstrand.

– Man får betänka att Dusan har haft en stökig försäsong med skador och operation och därför inte har så många pass i benen som de andra.

– Men det ska bli intressant att se Erik, som har en stigande kurva och gjorde en bra U21-match nyligen mot Limhamn Bunkeflo. Han är en ung spelare med fin vänsterfot och mycket spring i benen – egenskaper som jag hoppas att vi kan dra nytta av, funderar Haglund.

I anfallet kommer Sadat Karim tillbaka i startelvan i stället för Boman.

– Boman har det tufft med kroppen efter allt slit han har lagt ner så här långt, men han kan absolut hoppa in och göra sin del om det skulle behövas.

Inte orolig för målen

Haglund räknar inte med några förändringar i spelet.

– Nej, Sadat har hyfsat lika egenskaper som Boman och vi kommer att spela som vi gjort tidigare utan några större skillnader.

Är du orolig för att ni inte har gjort några mål i de två senaste matcherna?

– Ibland får man lite sämre utdelning, men det är bara att metodiskt jobba vidare. Vi har ju gjort tre mål mot Jönköping, Norrby, Örgryte och Västerås så vi vet att vi kan. Jag är inte orolig.

ANNONS

I fjol vann Öster båda matcherna mot HBK med 1–0 och avgjorde sent på Örjans vall.

– Jag tycker att Öster har fått dålig utdelning. Mot Akropolis var de det klart bättre laget och resultatet (0–1) speglade definitivt inte matchen. Öster har ett bra eget spel, men vi får nog räkna med att de blir ganska låga i försvaret i den här matchen.

Så startar HBK

Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon, Joel Allansson, Erik Ahlstrand, Thomas Boakye - Rasmus Wiedesheim-Paul, Sadat Karim.

LÄS MER: Ahlstrand är startklar – efter vårens motgångar

ANNONS