Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HBK:s manager Magnus Haglund var nöjd efter premiärsegern mot Häcken. Nu väntar Sirius på bortaplan. Bild: Jari Välitalo
HBK:s manager Magnus Haglund var nöjd efter premiärsegern mot Häcken. Nu väntar Sirius på bortaplan. Bild: Jari Välitalo

Haglunds besked – därför sparades premiärhjältarna

De var två av Halmstads BK:s förgrundsfigurer i premiärsegern mot Häcken. Men både Mikael Boman och Thomas Boakye vilade när HBK tränade för sista gången på hemmaplan inför söndagens bortamatch mot Sirius.

HBK-managern Magnus Haglund räknar dock med att både anfallaren Boman – som hoppade in och sköt segermålet mot Häcken – och yttern Boakye ska kunna träna för fullt under lördagens pass, som sker på plats i Uppsala.

– Boman var sliten inför matchen och har ungefär samma läge där vi får fortsätta ta det lite varsammare mellan matcherna i någon vecka till innan han kan köra varje träning, säger Haglund.

– Thomas är egentligen också lite sliten. Han fick ju springa enormt mycket i matchen och tränade bra i tisdags, men vi håller honom i dag för att få honom fräsch igen i benen.

HBK miste nye backen Phil Ofosu-Ayeh med en korsbandsskada under premiären. En positiv knänyhet är att Viktor Ljung åter tränar för fullt efter sina långvariga besvär. Haglund vill dock inte ställa någon prognos för när Ljung kan vara aktuell för matchspel.

Sirius, som slutade tia i Allsvenskan i fjol, nådde 1–1 i en snömatch mot Norrköping i premiären.

– Det är ett starkt resultat, säger Haglund och tillägger:

– De är väldigt passningsskickliga och var det lag i förra årets allsvenska som hade absolut störst bollinnehav med ett snitt på 57 procent. Så det kommer säkerligen bli en matchbild där vi får acceptera att de har bollen mer än oss.

– Vi får hantera det på bästa möjliga sätt, och sedan få kvalitet när vi vinner bollen och variera de snabba omställningarna med att få längre anfall och trycka ner dem. Det blir nyckeln.

LÄS MER: HBK-profilen fick testas för corona efter premiärsuccén

TV: HBK:arnas ord efter premiärsegern:

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!