Haglund tillbaka efter corona: ”Ganska jobbiga dagar”

Magnus Haglund är tillbaka – efter att för första gången ha missat en match som huvudtränare på grund av corona.
– Jag hade fem ganska jobbiga dagar, säger HBK:s manager efter onsdagens träning. Där även ett nytt ansikte fanns med: Förre Elfsborgsstjärnan Simon Lundevall – som nyligen bröt sitt kontrakt i Grekland.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Magnus Haglund, övriga ledarstaben samt Joel Allansson, Rasmus Wiedesheim-Paul och Andreas Bengtsson missade lördagens segermatch mot Ljungskile efter att ha fått corona.

På onsdagen var dock Haglund tillbaka när HBK återupptog den kollektiva träningen inför lördagens toppmöte med Jönköping.

– Jag har varit helt symptomfri i tre dagar, känner mig 100 procent frisk och tycker att det är roligt att vara tillbaka, säger Magnus Haglund.

HBK-managern berättar att sjukdomen var kämpig och att han, likt andra drabbade, tappade smaken ett par dagar.

– Jag hade fem ganska jobbiga dagar med feber, ont i huvudet och ont i kroppen. Det var frustrerande för jag blev inte bättre utan först den sjätte dagen märkte jag skillnad.

ANNONS

Även Djuric drabbad av corona

På onsdagens träning var även Joel Allansson tillbaka i full träning. Däremot saknades fortfarande Rasmus Wiedesheim-Paul och Andreas Bengtsson samt Dusan Djuric, som också fått corona, och lagkaptenen Andreas Johansson som ska ha känt sig krasslig under tisdagen.

I ledarstaben är målvaktstränaren Dennis Nilsson närmast att vara tillbaka. Under den senaste veckan har HBK vidtagit flera åtgärder för att minimera eventuell smittspridning och Magnus Haglund anser att klubben gjort vad man har kunnat, men vågar inte sia om det värsta är över än för HBK:s del.

Däremot berömmer han de vikarierande ledarna, med Johan Bergström i spetsen, samt spelarna som gjorde jobbet i deras frånvaro.

– Alla spelare och ledare som var involverade i lördags klarade sig väldigt bra.

Själv följde Haglund matchen mot Ljungskile via tv.

– Det var jättekonstigt. Det är den första tävlingsmatchen jag har missat på hela min karriär och då pratar vi rätt så många hundra matcher, säger Haglund som hade telefonkontakt vid flera tillfällen med Robert Nordström på HBK-bänken.

– Det blev en bra match, men det är inte något jag vill vara med om igen.

Klubblös Lundevall tränar med HBK

På onsdagens träning var även ett nytt ansikte med: Förre Elfsborgsmittfältaren Simon Lundevall som nyligen bröt sitt kontrakt med grekiska Volos efter bara 1,5 månad i klubben.

ANNONS

– Han är utan klubb efter att ha varit i Indien och Grekland där det varit ganska stökiga förhållanden och behövde någonstans att träna, säger Magnus Haglund.

32-årige Lundevall ska även träna med HBK under torsdagen och i nuläget handlar det bara om träning.

Finns det något ömsesidigt intresse att ta det ett steg vidare?

– Jag vill inte spekulera i det. Han tränar i morgon också så får vi prata efter det. Det kan sannolikt finnas andra intressenter och vi har en egen situation att ta hänsyn till.

ANNONS