Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
HBK:s tränare Magnus Haglund skulle föredra att seriestarten i Superettan senareläggs i stället för att spela matcher utan publik på grund av coronaviruset. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/arkiv

Haglund ser hellre en sen seriestart än tomma läktare

Hellre en uppskjuten seriestart än spel inför tomma läktare. Det är budskapet från Halmstads BK:s manager Magnus Haglund efter regeringens beslut att stoppa sammankomster med fler än 500 personer på grund av coronaviruset.

De herrallsvenska fotbollsklubbarna har via samarbetsorganet SEF (Svensk Elitfotboll) deklarerat att man hellre ser en senarelagd seriestart än att spela matcher utan publik.

Något liknande utspel har inte gjorts från Superettan, där Halmstads BK premiärspelar borta mot Gais den 4 april.

Men HBK:s manager Magnus Haglund säger:

– Jag kan sympatisera med den uppfattningen, därför att vi är beroende av att ha intäkter från publik och vi vill spela matcher inför publik också. Fotboll utan publik är ju inte det samma.

Svenska Fotbollförbundet meddelade på onsdagen att helgens kvartsfinaler i Svenska cupen för herrar liksom landskampen mot Ryssland på Friends arena den 28 mars kommer att spelas utan publik.

Några beslut rörande Superettan och de andra nationella serierna har dock inte kommunicerats.

– Vi kan bara avvakta och se utvecklingen an och följa de direktiv och riktlinjer som kommer från myndigheterna. Vi är bara en liten del av allt det stora, säger Magnus Haglund och fortsätter:

– Vi jobbar vidare som planerat och hoppas på att serien ändå ska börja när det är tänkt. Det finns inga beslut i detta som vi tar själva utan vi bara anpassar oss efter det som gäller.

Har ni vidtagit några åtgärder i vardagen för att hindra smittspridning?

– Egentligen fortlöper vår vardag som vanligt. Vi har ett förnuftigt gäng människor i vår grupp som inte utsätter sig för några onödiga risker. Sedan har vi många behållare med handsprit uppställda runt omkring på Örjans vall så vi spritar våra händer flera gånger om dagen och gör vad vi kan för att inte bli smittade.

HBK:s nästa träningsmatch är mot Öster i Tipshallen i Växjö på fredag eftermiddag. Den matchen spelas enligt Magnus Haglund som planerat:

– Jadå. Jag tror inte att det blir fler än 500 på den matchen...

LÄS MER: Många lokala evenemang påverkas av corona-stoppet

Fler lokala sportnyheter hittar du här