HBK:s manager Magnus Haglund tror inte det blir någon publik heller i årets sista hemmamatch.
HBK:s manager Magnus Haglund tror inte det blir någon publik heller i årets sista hemmamatch. Bild: JESPER ZERMAN

Haglund räknar med att HBK avslutar inför tomma läktare

Superettan får fortsätta spela trots att coronarestriktionerna skärps. Magnus Haglund räknar ändå med att HBK får spela även sin sista hemmamatch utan publik.
– Vi har räknat med att det inte kommer någon publik alls, säger HBK:s manager.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Under måndagen meddelade regeringen att de komma föreslå skärpta restriktioner, bland annat att maximalt åtta personer får delta i allmänna sammankomster från den 24 november, för att bekämpa coronapandemin i Sverige.

För elitidrotten påverkar inte förslaget själva idrottandet. HBK, som är en seger från att säkra en plats i Allsvenskan, kan fortsätta fokusera på att slutföra Superettan-säsongen.

Men den blir av allt att döma fortsatt utan publik.

– Jag tolkar det som att vi ska stänga ner arenorna för all publik. Det kommer inte finnas utrymme för vare sig 300 eller 50 personer i någon slags publik, som jag uppfattar det. Vi stramar åter upp oss till det vi kallar ”fas 3”, stängda matcher utan publik, säger Svensk elitfotbolls generalsekreterare Mats Enquist till Aftonbladet.

ANNONS

– Jag räknar dock med att myndigheterna inte stänger ner arbetsplatsen fotboll. Vi hoppas att vi kommer kunna slutföra säsongen de tre sista matcherna i sluten form.

HBK räknar med tomt Örjans vall

Har du någon gång varit orolig att säsongen inte kan slutföras?

– Vi har möten i Sef med jämna mellanrum och då har det aldrig nämnts. Temat har varit att vi följer protokollen och spelar färdigt, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

HBK har en hemmamatch kvar att spela, mot Örgryte den 28 november.

– Vi har räknat med att det inte kommer någon publik alls då, säger Haglund.

LÄS MER:Krisstödet: 554 miljoner till idrotten i nästa vecka

LÄS MER:Regeringen: Var inte fler än åtta

ANNONS