Publik i Superettan dröjer, men Magnus Haglund hoppas att beskedet att viss publik tillåts i division 1 och neråt är ett steg i rätt riktning även för elitfotbollen i Sverige.
Publik i Superettan dröjer, men Magnus Haglund hoppas att beskedet att viss publik tillåts i division 1 och neråt är ett steg i rätt riktning även för elitfotbollen i Sverige. Bild: Lina Salomonsson

Haglund om publik i Superettan: ”Steg i rätt riktning”

Upp till 50 åskådare tillåts från division 1 och neråt i seriesystemet. Men HBK och övriga elitlag får vänta på besked om publiklättnader i Superettan.
– Det är i alla fall ett steg i rätt riktning, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

ANNONS
|

Fotbollslag i division 1 och neråt samt i ungdomsserier får återigen ta in publik på sina hemmamatcher.

Maxtaket är 50 åskådare och flera riktlinjer måste följas.

Elitfotbollen har den senaste tiden lobbat hårt för att få tillåtelse att testa att släppa in publik igen på sina matcher. Men beskedet från idrottsminister Amanda Lind förra veckan var att det kommer dröja ytterligare några veckor innan ett nytt beslut kan komma.

Magnus Haglund, som i HP berättat att det inte skulle vara några problem att ta in uppåt 1500 åskådare på Örjans Vall och ändå hålla avstånd, är positiv till att serierna under elitfotbollen nu får ta in en viss publik.

ANNONS

– Man börjar någonstans för att sedan förhoppningsvis kunna öka. Nästa steg är väl 500, säger Haglund.

Känner du till att något liknande beslut kan vara på väg för elitfotbollen?

– Nej, vi har inte fått några andra signaler mer än att det uppvaktas hårt, säger Haglund som är fortsatt tydlig i frågan.

– Man bör utan problem kunna släppa in publik. Allt handlar om avstånd, det är det som styr smittspridningen människor mellan. Så länge man tar hänsyn till det ska det inte vara något problem.

Oron: Ökad smittspridning

Tror du att det här beslutet kan påskynda att ni ska få ta in publik?

– Det är i alla fall ett steg i rätt riktning. Men vad händer när man ser att det skjuter fart i Spanien med smittspridning? Till och med Norge och Danmark har fått en skjuts och det kan så klart avskräcka.

LÄS MER:Jubel efter publikbeskedet: ”Oerhört glädjande”

LÄS MER:Publik tillåts på fotbollsmatcher i Halland

LÄS MER:Haglunds besked i publikfrågan – Jönsson hyllar norska valet

ANNONS