Haglund om fasta situationer: ”Vi vill gå tydligt plus”

Halmstads BK har fått dålig utdelning på offensiva hörnor och frisparkar i år. Där vill Magnus Haglund se en förbättring, men berömmer samtidigt lagets defensiva fasta.
– Det gäller att gå tydligt plus på fasta offensivt och defensivt totalt på en säsong, säger HBK:s manager.

ANNONS
|

På de tolv första omgångarna i Superettan har HBK gjort sex mål på eller efter fasta situationer.

Fem på straff och 3–2-målet i efterspelet till en hörna i bortamötet med Västerås.

Två av straffarna har tillkommit på hörnor, annars har HBK haft svårt att få utdelning på sina offensiva fasta situationer så här långt den här säsongen visar den statistik som HP-sporten tagit fram.

– Vi har släppt in noll mål och gjort sex mål på fasta. Jag har aldrig varit med om att spela så många matcher i rad utan att släppa in mål på fasta situationer, säger HBK:s manager Magnus Haglund som är väldigt nöjd med lagets defensiva facit.

ANNONS

– Det är tveklöst en styrka. Fasta situationer är en vital del av fotboll, men sedan är målsättningen att skapa fler chanser på hörnor och kantfrisparkar än vi har gjort. Det är ambitionen.

Så ska HBK bli bättre: ”Jobba vidare på”

För HBK:s manager medger att laget kan bättre framåt.

– Om du är spelförande skapar du ganska många hörnor och kantfrisparkar och vi har absolut en växel till där som vi jobbar hårt för att lägga i offensivt samtidigt som vi har gjort det jäkligt bra defensivt.

Vad ska ni göra för att bli bättre offensivt?

– Vi har inte riktigt fått till tajmingen med serven kontra inlöpen och att vara etta tillräckligt många gånger i boxen. Det får man jobba vidare på.

Alexander Berntsson ser fasta situationer som en målchans och tror sig veta vad nyckeln är.

– En bra serve och att inte vara feg utan sätta in skallen, säger mittbacken.

Varför har ni lyckats så bra defensivt?

– Vi försvarar de farliga ytorna med huvudstarka spelare och vi har varit noggranna och täta i markeringsspelet, bra på andrabollsspelet och att sätta press på motståndarna när bollen kommer ut igen så man inte får in bollen i egen box, säger Magnus Haglund.

Haglund vill gå plus på fasta

Sett över hela säsongen vill Magnus Haglund att laget ska gå plus när man jämför den offensiva utdelningen jämfört med den defensiva.

ANNONS

– Det gäller att gå plus totalt på en säsong. Ett tydligt plus, inte att göra ett mål mer än motståndarna gör på oss utan flera mål mer för att det ska synas i poängkolumnen.

LÄS MER:Här är HBK sämst i klassen och lika ”farligt” som Greta Gris...!

LÄS MER:Två avbräck för HBK – så ersätts de i truppen

LÄS MER:HBK-stjärnan ska bli pappa – missar matchen mot Dalkurd

ANNONS