HBK:s manager Magnus Haglund räknar med att cupavslutningen mot Malmö FF blir ett bra test för HBK även om båda lagen redan är utslagna.
HBK:s manager Magnus Haglund räknar med att cupavslutningen mot Malmö FF blir ett bra test för HBK även om båda lagen redan är utslagna. Bild: Roger Larsson

Haglund om cupavslutningen – och förstärkningar: ”Han är intressant”

Cupavslutningen mot Svenska mästarna Malmö FF blir ett ”jätteintressant test” för HBK. Det slår Magnus Haglund fast – samtidigt som ett tunt HBK närmar sig i jakten på en ny anfallare.
– Vi hoppas kunna få till det i närtid, säger Haglund.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Fredagens träning avslutades med ett nytt namn på skadelistan.

Men inte någon spelare.

Utan HBK:s manager själv, Magnus Haglund, som när han skulle ta emot en passning kände något i sitt ena knä och fick avsluta träningen på Söndrums IP sittande.

Under lördagen väntar i stället det som på förhand tippades vara en gruppfinal mot svenska mästarna Malmö FF borta i avslutningen på Svenska cupens gruppspel, men som i stället blir en ren träningsmatch mellan de två utslagna lagen.

– Det blir en jätteintressant match att spela. Det blir säkert en otroligt lärorik match där vi möter laget som vann Allsvenskan med nio poäng i fjol och som ska vinna även 2021 om allt går som det borde, säger Magnus Haglund.

ANNONS

– De har varit mycket bättre än både Västerås och Gais men har haft extremt dålig utdelning på sina chanser. De är väldigt bra.

HIF-matchen sätter punkt för försäsongen

För HBK:s försäsongsplanering påverkar inte uttåget ur cupen helheten. Huvudfokus har hela tiden varit Allsvenskan.

Nästa fredag väntar en ny träningsmatch hemma mot Landskrona och veckan därpå en match mot Helsingborgs IF.

Den matchen markerar slutet på den tyngsta perioden av försäsongsträning som HBK-spelarna alltjämt är inne i.

– Vi tränar dagen efter HIF, den 18 mars, sedan blir det punkt för försäsongen. Från och med den 22 mars är det tävlingssäsongsupplägg i tre hela veckor innan vi börjar spela.

Haglund om Antonsson: ”Intressant spelare”

Mot Malmö FF saknas alltjämt de fyra skadade spelarna Samuel Kroon, Alexander Johansson, Viktor Ljung och Jonathan Svedberg. Lägg till Alhassan ”Crespo” Haestad Kamaras flytt till IFK Värnamo i veckan så är truppen i nuläget tunn.

– Vi skulle må bra av ett tillskott, framför allt på forwardssidan, säger Magnus Haglund.

Närmar ni er en lösning där?

– Vi jobbar med saken och hoppas kunna få till det i närtid.

Där är, enligt HP:s uppgifter, Malmö FF-anfallaren Marcus Antonsson HBK:s huvudspår. En spelare som HBK ställs mot under lördagen.

– Det är en intressant spelare, speciellt med hans bakgrund som HBK:are och hans egenskaper som djupledsforward. Så visst, han är intressant, medger Magnus Haglund.

ANNONS

LÄS MER:Marcus Antonsson – en jagad anfallare: ”Hade varit trevligt att springa in på Örjans Vall igen”

LÄS MER:HBK-talangen öppnar upp om ångesten: ”Exploderar till slut”

LÄS MER:HBK:s ordförande: ”Vi är väldigt nöjda att komma i mål med de siffrorna”

Svenska cupen, Malmö FF-Halmstads BK, 13.00.

Så kan HBK ställa upp

Preliminär startelva: Malkolm Nilsson Säfqvist – Phil Ofosu-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Thomas Boakey – Erik Ahlstrand, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Emil Tot Wikström – Mikael Boman, Sadat Karim.

ANNONS