Haglund efter Antonsson-uppgifterna: ”En jätteduktig forward”

Marcus Antonsson kan vara på väg tillbaka till Halmstads BK. Enligt Fotbolldirekt pågår samtal mellan HBK och Malmö FF-anfallaren.
– Det är en jätteduktig forward, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

ANNONS
LocationSkedalaheds IP||

Halmstads BK slog till med två nyförvärv på två dagar förra helgen då först backen Phil Ofosu-Ayeh och sedan mittfältaren Amir Al-Ammari skrev på.

Nu kopplas HBK även samman med Marcus Antonsson, den Unnarydsfostrade anfallaren som slog igenom i Bollklubben och sedan gick vidare till Kalmar FF, Leeds, Blackburn och Malmö FF.

Men Antonsson fick knapert speltid i MFF i fjol och lånades ut till Jan Jönsson-tränade Stabaek i Norge. Nu är han tillbaka i Skåne och har inlett försäsongen starkt – men hans framtid i Malmö sägs vara oviss.

”Vi följer alltid marknaden”

Fotbolldirekt uppger att HBK har fått klartecken att kontakta Antonsson, att samtal pågår och att 29-åringen – vars kontrakt med Malmö FF går ut efter den här säsongen – är intresserad.

ANNONS

HBK:s manager Magnus Haglund vill på HP:s direkta fråga dock varken bekräfta eller dementera saken.

– Jag kommenterar inga namn. Fotbollsvärlden är full av spekulationer och namn. Jag har ingenting att säga om det, säger han.

Är Marcus Antonsson en spelare som du skulle vilja ha i HBK om möjligheten fanns?

– Det är en jätteduktig forward. Men det är i dagsläget en hypotetisk fråga.

Är anfallare rent generellt en position där ni försöker få in någon extra spelare?

– Vi följer alltid marknaden egentligen vad gäller alla positioner där vi kan göra en affär som vi har råd med och som innebär att vi får spelare som förstärker laget. Därför låser vi oss inte vid någon speciell position.

Kamp mot klockan

HBK spelar på söndag årets första tävlingsmatch då Gais väntar i starten av Svenska cupens gruppspel. Magnus Haglund bekräftar att Amir Al-Ammari går direkt in i matchtruppen, men det är oklart om Phil Ofosu-Ayeh hinner bli spelklar i tid.

– Det är ett knapptryck på engelska FA som krävs och ett likadant på (svenska) förbundet, säger HBK-managern.

Mittbacken Alexander Berntsson (sjuk) och anfallaren Alexander Johansson (problem med en fot) saknades på fredagens träning. Däremot var Joel Allansson, som stod över cupgenrepet mot Varbergs Bois på grund av en ond häl, tillbaka.

ANNONS

Magnus Haglund räknar med ett tufft test mot Gais, som HBK tog fyra poäng av i Superettan i fjol (0–0 hemma och 3–1-seger borta):

– De har sett väldigt bra ut i början på året och övertygat i sina matcher. De körde över Norrby och var bättre än Falkenberg. De har höjt sig ett par rejäla snäpp sedan 2020 och blivit mer tydliga och självklara i sitt spel.

LÄS MER:Livsvalet som 16-åring formade HBK:s nyförvärv

LÄS MER:Tänk om alla spelare hade varit som ”Ante G”...

ANNONS