Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Magnus Haglund hoppas att HBK kan avsluta vårsäsongen med en seger mot Degerfors. Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Magnus Haglund hoppas att HBK kan avsluta vårsäsongen med en seger mot Degerfors. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Haglund: ”Den här gruppen orkar att resa sig”

Det har gått trögt för HBK inledningsvis i Allsvenskan, men vändningen mot Elfsborg kan vara viktig för nykomlingen inför Degerforsmatchen på söndag.
– En sån seger ger självförtroende och kan betyda mycket, säger Magnus Haglund, tränare i HBK

HBK var långt ner i skorna efter den trista starten mot Elfsborg senast. Då stod det 2-0 till hemmalaget på Borås arena och läget såg allt annat än bra ut.

Men blåsvart kom tillbaka, vände och vann med 3-2 och plötsligt är allt så mycket ljusare.

–Vi fick ett sent 1-1-mål mot oss mot Mjällby och så låg vi under med 2-0 mot Elfsborg efter 14 minuter. Det är många lag som inte hade klarat av det, men den här gruppen orkar att resa sig, säger Magnus Haglund.

HBK-truppen anno 2020 och 2021 har klarat av tuffa motgångar.

– Vi hade en period med corona ifjol, vi hade Rasmus (Wiedesheim Paul) som såldes till Rosenborg och därefter Dusan-affären. Det kunde fått laget ur balans, men här finns fotbollsspelare som gör det bästa av situationen och går opåverkade ur den. Det tyder på mental styrka, tycker Haglund.

På söndag väntar nykomlingsmöte mot Degerfors, som är i bra form och tagit sju poäng på den tre senaste matcherna. Bland annat har det blivit segrar hemma mot topplaget Djurgården och nu senast i derbyt mot Örebro (3-0).

– Degerfors blir en svår motståndare. Vi spelade två viktiga matcher mot dem i fjol och då var det riktigt tufft. Jag tycker att vi har hållit en hög och bra nivå, men det gäller att vara skarpa i anfallet och samtidigt minimera misstagen.

Haglund satsar på samma trupp som mot Elfsborg, men flaggar för att det kan bli någon förändring i startelvan. Troligtvis kommer Thomas Boakye in på höger mittfält istället för Erik Ahlstrand.

Fler lokala sportnyheter hittar du här