Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Höst – då våras det för Boman i HBK: ” I dag är vi riktigt bra”

När löven börjar falla från träden och hösten tar över – då brukar det våras för Mikael Boman.…
Och visst var det ”Bosse” som med sina två mål visade vägen när Halmstads BK försvarade sin allsvenska plats efter en av säsongens vassaste insatser mot ett formstarkt Gais.

Gais 1

Halmstads BK 3

(0–2)

– Gött! I dag gör vi det riktigt bra och har ju lägen för fler mål, säger Boman som på 19 minuter dubblerade säsongens målskörd.

1–0 (19). Boman vinner boll mot Gais mittback Boris Lumbana och banar väg för Emil Tot Wikström som med ett perfekt instick hittar HBK-anfallaren igen som läckert touchar in 1–0 för Mathias Karlsson.

– Jag vet att han gillar att vända och vrida så jag satte in en tackling. Sedan får jag bollen perfekt i djupled av Tot och styr in den när jag ser att målvakten kommer ut, säger Mikael.

– Vi har pratat om det där, ”Bosse” och jag, hur han vill ha bollen. Det är med skruv så han kan ta med sig den i steget och nu såg jag honom tidigt, inflikar passningsleverantören och tillika födelsedagsbarnet(!) Tot Wikström.

2–0 (38) På en intränad inkast variant signerad Torbjörn Arvidsson bereder Sadat Karim väg för Mikael Boman som bombar in bollen.

– Sadat tar undan sin försvarare så att jag får yta att skjuta, säger Boman och såg en markant skillnad mot den senaste matchen mot Jönköpings Södra.

– I dag får in bollen i boxen. Mot Jönköping spelade vi mest runt så det hade vi snackat om.

Med Karim bredvid sig får Boman också en lite annan roll jämfört med den flyktade skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul.

– Ja, Rasmus var mer djupledslöparen som gick på mål medan jag skulle skapa ytorna. Nu behöver inte jag ta alla dueller felvänd utan kan komma rättvänd och till avslut oftare.

Då hade HBK satt hög press direkt och skapat några halvchanser.

Men det var hemmalaget som skapade den första heta när Jesper Brandt löpte sig fri på högerkanten, men inspelet gick bakom Richard Yarsuvat.

Men i stället tog HBK över taktpinnen och det med besked när herrar Boman/Karim, rättvända eller framför allt – felvända, skapade lägen både åt sig själva och lagkompisarna.

Inte minst Emil Tot Wikström som var inblandad i det mesta före paus och hade vänsterfoten varit lika vass som högern hade han kunnat göra både ett och två mål.

– Jo, vänstern ville inte vara med mig riktigt för självklart ska jag göra något eller några födelsedagsmål i dag, medger han och tänker inte minst på väggspelet med Karim, där han fri sköt skevt över (28), Gais-försvararens block på Samuel Kroons inspel (21), ”där hade det varit mål annars” och avslutet i burgaveln efter att ha ryckt sig fri (33).

10–3 i avslut före paus och 19–5 totalt – det var klasskillnad på Gamla Ullevi denna regniga lördagskväll mot ett Gais som hade vunnit fem av sina sex senaste matcher.

– En stabil och gedigen bortamatch med mycket energi, där vi får 1–0 och sedan inte släpper in Gais i matchen igen, konstaterar lagkaptenen Andreas ”Ante G” Johansson som tillbaka efter coronapandemin spred lugn i backlinjen igen.

– Det var ovant att sitta hemma och titta på tv så det var betydligt mindre nervöst att vara på planen när man kan påverka händelserna, skrattar Ante som dessutom krönte insatsen med ett nytt hörnmål.

– ”Tobbe” (Torbjörn Arvidsson) har gett mig en roll på de fasta situationerna så här skulle jag hålla mig på bortre stolpen eftersom (Samuel) Kroon är duktig på nickskarvarna vid den främre, beskriver Johansson 3–0-målet i den 51:a minuten som avgjorde matchen.

För även om HBK sedan mest bevakade ledningen var Samuel Kroon x 2 och Emil Tot Wikström x 2 närmare både 4–0 och 5–0 än hemmalaget en reducering.

Ändå blev det i slutminuten reducering när Erik Ahlstrand med en för kort bakåtpassning bjöd Richard Yarsuvat på 1–3.

Och HBK hade för fjärde gången den här säsongen på lika många matcher direkt studsat tillbaka från förlust till seger och – alla med tre gjorda mål.

– Jag tror att vi är så lyhörda och ogillar att förlora att vi lär oss saker av en förlust som vi sedan tar med oss. Som det här med att bollarna nu skulle in i boxen, analyserar Boman.

Det hade HBK sannerligen lärt sig i läxan efter förlusten mot J Södra.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!