Här är decenniets bästa HBK-elva - enligt HP-sporten

HP-sporten har tagit ut sitt "decenniets HBK-lag" för åren 2010-2019. Håller du med? Saknar du någon?

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Vi vill gärna att du som läsare också är med och utser HP-läsarnas bästa HBK-elva från det gångna decenniet. Mejla in ditt bidrag med 1 målvakt, 4 backar, 4 mittfältare och 2 anfallare som spelade i HBK mellan åren 2010-2019 till sporten@hallandsposten.se.

Sista datum att skicka in ditt bidrag är den 19 januari.

Bild: KRISTER ANDERSSON

Stojan Lukic

0
Han lämnade HBK efter 2016 efter att bara ha missat en seriematch på fyra år. Då hade han kommit från Falkenbergs FF inför 2013 och snabbt blivit en av HBK:s viktigaste pjäser. Inte minst i kvalet samma år mot Gif Sundsvall när han vid 0–1 räddade ett friläge och Mikael Boman sedan kunde vända matchen till 2–1 och räddade allsvenskt kontrakt.
Bild: MATHIAS BERGELD

Jesper Westerberg

0
Trotjänaren tackade för sig i höstas efter att ha återvänt inför 2013, men blev kvar i klubben som säljare. En, med åren, allt sämre speed och kvickhet kompenserades med spelförståelse och rutin och med den känsliga högerfoten var ”Jeppe” också, när det stämde, ett av lagets vassaste anfallsvapen.
Bild: PETTER ARVIDSON

Richard Magyar

0
Den talangfulle mittbacken växte in i sin roll och blev så småningom både försvarsklippa, lagkapten och en gigant i luftrummet. Så bra att schweiziska FC Aarau blev intresserat där skador dock satte stopp och han värvades hem till Sverige och Hammarby där han efter gästspel i tyska Greuther Fürth nu är tillbaka.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Fredrik Liverstam

0
Fredrik hade bara gjort två allsvenska matcher från start (med HIF) när han inför 2013 värvades till HBK som tilltänkt mittbacksklippa. Den rollen växte han också in i, belönades 2014 med HP:s Dribbler och sedermera också blev lagkapten. Men 2017 var det slutspelat när Liverstam och Peter Larsson gjorde rockad från HBK till HIF och vice versa.
Bild: LENNART MÅNSSON

Christian Järdler

0
Med ständiga skadeproblem blev det sällan en hel säsong för den spelskicklige Järdler som kom till HBK 2009. Och som 2012 med sin vänsterfot och inte minst – sina hörnor hade stor del i att HBK omgående studsade tillbaka till Allsvenskan. Men 2013 tvingades han lägga av och satsade i stället på en karriär som tränare.
Bild: JOEL MARKLUND

Johan Blomberg

0
Högermittfältaren värvades från Ängelholm inför omstarten i Superettan 2012 och blev bara bättre och bättre och viktigare och viktigare under sina tre år i HBK-tröjan. Utmärkte sig med smarta löpningar och fina passningar. Insatserna 2014, sju mål och sex assist i Allsvenskan, gjorde att HBK inte kunde behålla Blomberg som värvades av AIK.
Bild: AVDO BILKANOVIC

Michael Görlitz

0
Den tyske spelmotorn hämtades till HBK från Bayern Münchens reservlag inför säsongen 2008. Han blev snabbt en viktig spelare med sin fina teknik och belönades 2009 med HP:s Dribbler efter att ha vunnit den allsvenska assistligan. Gjorde 16 poäng 2010-2011 trots att HBK åkte ur. Lämnade efter degraderingen och spelar nu i ASV Neumarkt i tyska sjätteligan (!).
Bild: KRISTER ANDERSSON

Sead Haksabanovic

0
Supertalangen blev Allsvenskans näst yngsta spelare någonsin som 15-åring efter debuten mot Norrköping 2015. Som 16-åring var han en nyckelspelare när HBK gick upp i Allsvenskan efter kvalsegern mot Helsingborg. Blev HBK:s näst dyraste försäljning genom tiderna när West Ham köpte honom sommaren 2017. I dag utlånad och stjärna i IFK Norrköping.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Kristinn Steindórsson

0
Hämtades från isländska Breidablik inför omstarten i Superettan 2012 och var en nyckelspelare i Jens Gustafssons lagbygge. 15 poäng när HBK gick upp i Superettan 2012, ett tyngre andra år, men därefter tio poäng i Allsvenskan 2014. Imponerade så pass att han fick kontrakt med MLS-klubben Columbus. Återvände till Island 2017 efter två år i Sundsvall.
Bild: NILS JAKOBSSON

Mikael Boman

0
Anfallaren värvades från rivalen Falkenberg och symboliserade HBK under åren 2012-2014. Stark target som gjorde många viktiga mål, inte minst i allsvenska kvalet 2012 och han blev den stora HBK-hjälten 2013 efter två avgörande mål på fyra minuter i kvalreturen på Örjans Vall. Flyttade efter 2014 till IFK Göteborg, men är i dag tillbaka i HBK.
Bild: PETTER ARVIDSON

Gudjon Baldvinsson

0
Gjorde 39 poäng, varav 27 mål, på sina tre säsonger i HBK 2012-2014, kvalen inräknade. En isländsk urkraft som löpte på det mesta och hittade en stark kemi med Mikael Boman innan skadeproblem och en kommande flytt till Nordsjälland gjorde att sista året blev ryckigare. Efter ett år i danska ligan flyttade Baldvinsson hem till Island.
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Bänken

0
Karl-Johan Johnsson (mv), Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Peter Larsson, Marcus Olsson, King Gyan Osei, Anselmo.
Bild: NILS JAKOBSSON

Tränare: Jens Gustafsson

0
Sist i Allsvenskan sommaren 2014 bestämde sig Jens i samråd med spelarna att ändå tro på och hålla fast vid sin spelidé. Det gav resultat. Näst bästa höstlag och till slut tia. HBK hade något stort på gång, men hur stort fick ingen veta när han, trots att han tagit upp laget i Allsvenskan igen och hållit det kvar, kickades till förmån för Janne Jönsson. Sedan 2016 är Gustafsson manager i IFK Norrköping.

LÄS MER:Zvirgzdauskas blev kvar: ”Tufft flytta hem och börja om från noll”

LÄS MER:Blomberg kan sänka sitt gamla lag på Örjan igen

LÄS MER:Här är alla ex-HBK:are i Allsvenskan

ANNONS