Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Allsvensk debut. Halmstads BK:s isländske nyförvärv Höskuldur Gunnlaugsson ser under lördagen ut att få göra debut för bollklubben i måstematchen mot Jönköpings Södra på Örjans vall i Allsvenskan. 

Gunnlaugsson kan få göra debut

Höskuldur Gunnlaugsson förväntas under lördagen vara spelklar i Allsvenskan. Han ser därför ut att få göra debut i bollklubbens hyperviktiga bottenmöte mot Jönköping Södra på Örjans vall. En sak räknas - tre poäng.

– Jag hoppas på att få göra debut. Det är inte upp till mig, men jag känner mig redo för att spela match igen, säger 22-åringen. 

Höskuldur Gunnlaugsson, eller Höggi som han också kallas, har i veckan jobbat hårt för att lära känna sina nya lagkamrater och den nya omgivningen. Det är mycket att göra, när man kommer till en ny stad och särskilt när fokus ska vara på att spela match. 

– Jag tycker att min första vecka har varit riktigt bra. Jag älskar staden. Alla har varit öppna mot mig och velat hjälpa mig om jag behöver något. Det har varit riktigt bra.

Men en ny bostad får däremot vänta till på måndag. 

– Jag bor på hotell. Det fungerar bra, gott kaffe.  Jag hoppas dock på att hitta en bra lägenhet snart, då det här ska bli mitt hem. Det hjälper mig också på fotbollsplanen om man känner sig hemma, men det gör jag också redan, skrattar han. 

Och i veckan har han förstås drillats hårt för att han ska sätta sig in i lagets spelidé. Det är inte många matcher kvar och bollklubben vill förstås använda honom så mycket som möjligt i bottenstriden. 

– Jag har haft ett par möten med Igor (Krulj), där han har förklarat hur vi ska spela. Vi har pratat om taktiska detaljer i spelet, vilka jag har lärt mig, säger Gunnlaugsson. 

– Vi scoutade honom utifrån att han ska passa in i spelidén. Han spelade på ett liknande sätt på Island. Det tar dock ändå lite tid att komma in i det, då det är nya lagkamrater och lite ny miljö, men startsträckan är relativt kort, då det heller inte var längesedan han spelade match, säger HBK-tränaren Igor Krulj. 

För Gunnlaugsson är varken matchotränad eller ur form. Han kommer från spel i isländska ligan och är fullt redo att starta i lördagens hemmamatch. 

– Jag är i bra form. Jag har spelat i den isländska ligan, så jag är i bra matchform och har anpassat mig fort till nya laget.

Allt pekar därför på att det blir en debut - mest troligt från start eller möjligen genom inhopp från avbytarbänken. 

– Det vore roligt. Jag kan bidra i offensiven. Jag tycker att jag har en bra blick för spelet för att hitta in med passningar, samtidigt som jag även vill bidra i defensiven. Jag vill bara göra mitt bästa för laget.

Gunnlaugsson är ihop med Johan Oremo de sista pusselbitarna som ska hjälpa HBK till nytt kontrakt. På lördag ska han visa att bollklubben valde rätt man för jobbet. 

– Jag är inte nervös. Jag vill bara göra mitt bästa för laget och jag tror att jag kan hjälpa klubben. Jag tycker att det finns en hel del kvalité i laget och jag har sett att det spelat bra, även om poängen inte kommit in. Nu ska vi vända på det. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här