Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spelsugen. Medan A-laget var på väg hem från Östersund fick Gunnalaugsson göra sin första HBK-träning med U19-laget.

Gunnlaugsson är klar för HBK

Islänningen Höskuldur Gunnlaugsson, 22, blev under måndagen officiellt en HBK-spelare. Den U21-landslagsmeriterade yttermittfältaren har skrivit på för tre år i klubben. – Jag är väldigt glad och stolt, och ser fram emot att spela här, säger nyförvärvet.

Höskuldur Gunnlaugsson kom till Halmstad för två dagar sedan, och efter en försenad läkarundersökning kunde han i går kväll till slut skriva på kontraktet som gör honom till en HBK-spelare. Nu är han beredd att kliva in i laget, och hjälpa Halmstads BK bort från nedflyttningsplats i allsvenskan.

– Utifrån vad jag har sett så vill laget spela bra fotboll, genom att hålla bollen på marken och förflytta den bra. Det saknas bara fler poäng, säger han.

Gunnlaugsson kommer från den isländska klubben Breidablik, där han fick sitt stora genombrott 2015, och blev det året utsedd till ligans bästa unga spelare. 

Redan då hade han svenska ögon på sig, och var inför förra säsongen nära en övergång till Hammarby.

– Min styrka ligger i det offensiva spelet. Jag hoppas att kunna bidra med avgörande passningar, och några mål. Men jag är också en spelare som jobbar hårt för laget.

HBK-ordföranden Tony Karlsson har tidigare sagt att värvningen inte innebär att Sead Haksabanovic är på väg bort från klubben, trots att de spelar på samma position.

Gunnlaugsson, som fyller 23 i september, kommer till ett lag som letar efter ytterligare spets i det offensiva spelet, och som sedan tidigare värvat anfallaren Johan Oremo, från Gefle.

– Vi får ta en match i taget och en träningsvecka i taget. Det är allt man kan göra i det här läget. Jobbar man hårt kommer det visa sig poängmässigt, säger islänningen.

Mittfältaren hoppas att kunna få debutera redan till nästa allsvenska match, mot Jönköpings Södra på lördag.

– Jag känner mig i bra form. Jag behöver bara lära känna mina lagkamrater och deras sätt att spela fotboll. Det viktigaste nu är att kunna anpassa sig så fort som möjligt. Det är högre tempo i den svenska ligan än i den isländska, och överlag är det bättre spelare i alla lag. 

– Men jag är redo att spela nästa match, jag hoppas att jag får chansen, avslutar nyförvärvet.

Förutsatt att det inte blir fler förändringar i truppen blir den unga islänningen HBK:s sista värvning inför hösten.

Fler lokala sportnyheter hittar du här