Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tre mål på fem matcher. En halvvolley, en straff och nu - ett inläggsmål. Sead Haksabanovic har fått en drömstart på säsongen.

Glänsande insats av HBK:s jättetalang

Han fyller 17 år först på onsdag, men har redan hunnit med tre mål i Superettan. Och fler lär det bli för HBK:s Sead Haksabanovic som var bäst på plan mot Assyriska.

– Ja, i dag var det bra. Det var nog bästa matchen jag gjort hittills, säger Sead Haksabanovic.

Det efter att ha haft en större genomgång med tränare Janne Jönsson i veckan.

– Han ville att jag skulle vara mer orienterad när jag fick bollen, försöka hitta spelvändningar i stället för att köra fast på vänstersidan.

16-åringen följde direktiven till punkt och pricka, briljerade stundtals på mittfältet, fixade frisparken innan 1–0 och i 77:e minuten satte han själv 2–0 - med ett inlägg. Nu toppar han den interna skytteligan ihop med Alexander Ruud Tveter.

– Det funkar, flinar den timide Hyltesonen som egentligen skulle åkt iväg på P17-EM i veckan, men stoppades av klubben då han ansågs för viktig för laget.

Tur det kanske.

Defensivt stod Halmstads BK för en homogen insats överlag. Även om det osade hett kring HBK-målvakten Stojan Lukic de första 20 minuterna. Närmast mål då kom Mattias Genc som skickade iväg en halvvolley som Lukic fick enhandsrädda till hörna.

– Den är bra. Sen är det ett skott i andra som styrs på Fredrik Liverstam så jag får vända i luften och stoppa den.

Assyriska borde kanske också haft en straff i den 19:e minuten när Daniel Sliper gick i gräset sedan Mohammed Ali Khan satt sin kroppshydda i vägen. Hemmalaget skrek på straff även i andra halvlek, men Ali Khan kom undan igen.

– I ärlighetens namn så tycker jag att det är straff båda gångerna, medger "nollan" Lukic.

– Det är gött, men vinsten är det viktigaste. Men alltid skönt att hålla nollan. Jag vet inte, hur länge är det nu?

Svaret på frågan är nio halvlekar i rad, eller 409 minuter, plus tilläggstid, utan insläppt mål för Stojan Lukic. Som därmed bättrade på sitt personliga rekord ytterligare.

Fler lokala sportnyheter hittar du här