Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Garrinchas barnbarn Henrik Johansson tränar med HBK-konkurrent

Den förre HBK-talangen Henrik Johansson kan alltjämt återvända till Superettan i höst. 21-åringen, som är barnbarn till den brasilianske legendaren Garrincha, tränar just nu med Trelleborgs FF.

Efter 2,5 år i engelska Brentford som kantades av flera skador är Henrik Johansson, 21, på klubbjakt.

– Som det ser ut nu lär det inte bli en fortsättning i Brentford. Det är såklart tråkigt men det är svårt för mig att säga något när jag varit skadad så mycket. Så jag ska sätta mig ner med min agent och planera nästa steg, sa Henrik Johansson till HP i början av juni.

Sedan dess har den förre HBK-talangen tränat med Superettan-klubben Öster. Den här veckan visar den offensive mittfältaren upp sig för en annan HBK-konkurrent, nämligen Trelleborgs FF. Det bekräftar TFF:s manager Peter Swärdh för Kvällsposten.

– Jag har sett honom en del innan och vet vad han är för typ av spelare och vilka egenskaper han har. Vi ska lära känna varandra och sedan får vi utvärdera det i efterhand, säger Peter Swärdh till tidningen.

LÄS MER: Talangen klar för engelsk klubb – så mycket får HBK

Det var i januari 2017 som U-landslagsmeriterade Henrik Johansson såldes från Halmstads BK till Brentford.

LÄS MER: Tidigare HBK-talangerna om proffslivet i England

21-åringen är sonson till den brasilianske fotbollslegendaren Garrincha som fick sitt genombrott i landslaget när Brasilien vann VM-guld i Sverige 1958 och ledde sitt land till ytterligare ett VM-guld fyra år senare.