Gabriel Gudmundsson nära övergång till Lille

Gabriel Gudmundsson ser ut att ha spelat sin sista match i FC Groningen. Den förre HBK-spelaren uppges vara nära en flytt till franska mästarna Lille för drygt 60 miljoner kronor. Övergången kan ge HBK flera miljoner kronor till klubbkassan.

ANNONS
|

Gabriel Gudmundsson har gått från klarhet till klarhet sedan flytten från Halmstads BK till holländska FC Groningen sommaren 2019.

Där har Gudmundsson skolats om till offensiv ytterback och hans framfart i den nya rollen har fått flera större klubbar att visa intresse för den 22-årige ex-HBK:aren.

Klubbar som Dortmund, Napoli, Ajax, Red Bull Leipzig och till och med Manchester City har uppgetts följa Gudmundsson och nu ser det ut att bli en flytt innan det internationella transferfönstret stänger vid tisdag vid midnatt.

Gabriel Gudmundsson spelade en timme när Groningen förlorade med 5-2 borta mot PSV Eindhoven i helgen och enligt uppgifter i holländsk media var det sannolikt Gudmundssons sista match för Groningen.

ANNONS

22-åringen ska vara nära en övergång till franska ligamästarna Lille och uppges ha packat sina väskor för flytten.

Övergången ”en fråga om tid”

Enligt franska tidningen L'Equipe ska Gabriel Gudmundsson rest till Frankrike under gårdagen för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen innan övergången, av allt att döma, blir officiell under tisdagen.

FC Groningens tränare Danny Buijs har sagt till holländsk media att en försäljning av Gabriel Gudmundsson ”bara är en fråga om tid”.

Lille vann i fjol den franska ligan före stjärnspäckade Paris Saint-Germain - som förstärkt med Lionel Messi från FC Barcelona i sommar. Det var Lilles fjärde ligatitel och den andra på 2000-talet (senast 2010/11). Klubben spelar i år i Champions League och lottades i gruppspelet mot tyska Wolfsburg, österriska RB Salzburg och spanska Sevilla som drar igång efter det stundande landslagsuppehållet. Sannolikt med Gabriel Gudmundsson som nyförvärv.

LÄS MER:Ex-HBK:aren: ”En boost när storklubbarna visar intresse”

Övergången ger HBK pengar

Enligt Aftonbladet får Lille betala drygt 61 miljoner kronor för Gudmundsson som har ett år plus ett optionsår kvar på sitt kontrakt. Enligt tidningens uppgifter ska det röra sig om ett femårskontrakt för Gudmundsson i Lille.

Övergången kommer också ge ett nytt välkommet tillskott till HBK. Klubben sålde Gudmundsson för cirka 2,5 miljoner kronor och fick då, precis som HP rapporterade i samband med flytten från HBK 2019, en vidareförsäljningsklausul som ska ligga på 10 procent inskriven i avtalet. Det skulle innebära att drygt sex miljoner kronor hamnar hos HBK.

ANNONS

Gabriel Gudmundsson sa i juni till HP att en eventuell flytt kunde bli av i sommar.

– Ja, något kan hända, men det kan också inte hända. Vi får se. Jag är trygg med de personer jag har runt mig och jobbar med och har lagt över det på dem, sa Gudmundsson då.

LÄS MER:Gabriel Gudmundsson om midsommar i Holland – och framtiden: “Något kan hända”

LÄS MER:HBK:s Parmahjälte ny tränare – i både Halmia och Astrio

ANNONS