Fredrik Ljungberg lämnar tränarjobbet i Arsenal. Den förre HBK-stjärnan berättar själv om beslutet på Twitter.
Fredrik Ljungberg lämnar tränarjobbet i Arsenal. Den förre HBK-stjärnan berättar själv om beslutet på Twitter. Bild: JOHN SIBLEY

Fredrik Ljungberg lämnar tränarjobbet i Arsenal

Fredrik Ljungberg lämnar tränarjobbet i Arsenal. Den förre HBK-stjärnan berättar själv om beslutet på Twitter.

ANNONS
|

Fredrik Ljungberg, 43, släppte det överraskande beskedet på lördagseftermiddagen.

På sitt twitter-konto berättar den förre HBK-stjärnan och landslagskaptenen att han väljer att lämna rollen som assisterande tränare i Arsenal.

”Jag har bestämt mig för att lämna mitt uppdrag som assisterande tränare kring A-laget i Arsenal för att fortsätta min tränarutveckling”, skriver Fredrik Ljungberg.

Han fortsätter:

”Jag har varit involverad i den här klubben till och från sedan 1998 och jag är tacksam för alla möjligheter de har gett mig både som spelare och som tränare.”

Efter en framgångsrik tid som akademi-tränare i Arsenal flyttades Fredrik Ljungberg upp som en del av den spanske managern Unai Emery inför den gångna säsongen.

ANNONS

När spanjoren fick sparken valde Arsenal att göra Ljungberg till tillfällig manager. En roll som Fredrik Ljungberg hade fram till att Arsenals nuvarande manager Mikel Arteta tillträdde under säsongen.

Fredrik Ljungberg önskar sina tidigare kollegor all lycka i fortsättningen.

”Jag önskar Mikel och hela laget all framgång de kommande säsongerna. Tack också till fansen för deras ständiga stöd och för att alltid vara vid min sida. Jag hoppas att vi träffas igen snart.”

LÄS MER:Uppgifter: Fredrik Ljungberg är AIK:s ”drömnamn” som ny tränare

ANNONS