Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Celeber gäst. Fredrik Ljungberg syntes på läktarplats under HBK:s match mot Helsingborg i onsdags.

Fredrik Ljungberg gör comeback – för HBK

HBK-sonen Fredrik Ljungberg har inte spelat på Örjans vall sedan 1998. Nu gör han comeback – men bara för en dag – i en välgörenhetsmatch den 15 september.

– Det kommer bli en jättehäftig grej, säger HBK:s marknadschef Glenn Silverholt.

Det är 15 år sedan Fredrik Ljungberg lämnade Halmstads BK för proffslivet i Premier League. Med ett SM-guld i bagaget packade han 1998 väskorna för nio framgångsrika säsonger i Arsenal med två ligasegrar och tre FA-cuptitlar.

När han såldes till Arsenal blev han dessutom Sveriges dyraste spelare någonsin. Prislappen: 40 miljoner kronor – pengar som HBK levde gott på i många år.

Nu är han sedan knappt ett år tillbaka fotbollspensionär men hans intresse för HBK är starkt och sedan i mars är han, via restaurangen ”Freddies”, en av Bollklubbens huvudsponsorer.

Nu tar Ljungberg ett steg till. Den 15 september kommer nämligen en välgörenhetsmatch att arrangeras mellan HBK:s guldlag från 1997 och 2000 och ett All Star-lag. Överskottet från matchen går rätt in i klubbens ansträngda kassa.

– Fredrik Ljungberg och vi i HBK har suttit och spånat på det här ett tag för att se hur vi kan göra vår ekonomiska situation bättre, säger HBK:s marknadschef Glenn Silverholt som uppskattar att ha den forne svenske landslagskaptenen som bollplank.

– Han har varit runt i världen, i England, USA, Skottland och Japan och har många bra synpunkter och jag är väldigt tacksam att han vill bidra och bryr sig så mycket om Halmstads BK.

Matchen kommer starta två timmar före det allsvenska mötet mellan Halmstads BK och IFK Göteborg.

– Löser man biljett till allsvenska matchen får man den här matchen på köpet, berättar Silverholt.

Exakt vilka spelare som är aktuella, förutom Fredrik Ljungberg, vill Silverholt ännu inte avslöja men utlovar ett mycket namnkunnigt sällskap.

Förutom HBK:s guldhjältar där flera landslagsmeriterade killar som Petter Hansson och Mikael Nilsson kan komma att dyka upp kan All Star-laget säkert innehålla flera riktiga stjärnlirare.

– Det kan komma lite ”goa” överraskningar från andra sidan kanalen, säger Silverholt lite lurigt och lägger till att det även kan dyka upp en väldigt känd hockeyprofil.

HBK:s marknadschef hoppas och tror att matchen kommer skapa stort intresse och kan redan nu avslöja att man sålt 30 stycken sponsorpaket á 10 000 kronor.

– I det ingår frukost med Fredrik Ljungberg, Jens Gustafsson och några spelare från A-laget. Fem biljetter till välgörenhetsmatchen och lika många till HBK–Göteborg och därefter blir det mingel på ”Freddies” på kvällen där Fredrik givetvis också deltar, säger Silverholt.

Vad hoppas du att det här ska ge ekonomiskt?

– Ett par hundra tusen ska det nog kunna ge och vi har redan fått bra respons, avslutar Silverholt.

Fler lokala sportnyheter hittar du här