Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallandsposten överlämnade under fredagen en check på 24 500 kronor till HBK:s damlag efter HP:s allsvenska specialbilaga. Från vänster Fredrik Andersson, HBK:s damtränare, Martin Möllborn, Hallandspostens säljchef, Alva Hed och Hanna Comnell, spelare samt tillförordnade klubbchefen Jesper Westerberg. Bild: Fredrik Jonsson
Hallandsposten överlämnade under fredagen en check på 24 500 kronor till HBK:s damlag efter HP:s allsvenska specialbilaga. Från vänster Fredrik Andersson, HBK:s damtränare, Martin Möllborn, Hallandspostens säljchef, Alva Hed och Hanna Comnell, spelare samt tillförordnade klubbchefen Jesper Westerberg. Bild: Fredrik Jonsson

Fredrik Andersson: ”Det kan vara så att vi snickrar ihop ett träningsläger”

Hallandspostens specialbilaga efter HBK:s allsvenska avancemang ger ett välkommet bidrag för HBK:s damlag.
Under fredagen överlämnade HP en check på 24 500 kronor till damlagets tränare Fredrik Andersson och spelarna Alva Hed och Hanna Comnell.
– Det kan vara så att vi snickrar ihop ett träningsläger eller så blir det bussresa till samtliga bortamatcher, säger Fredrik Andersson.

När Halmstads BK tog steget upp i Allsvenskan i slutet av november bjöd Hallandsposten sina läsare på en fullspäckad 28-sidig specialbilaga med allt om avancemanget och säsongen.

Samtidigt valde HP tillsammans med annonsörerna att skänka 500 kronor för varje såld annons i bilagan till en del av HBK:s verksamhet. Valet föll på damlaget som under fredagen fick ta emot en check på 24 500 kronor efter att 49 annonsörer varit med i bilagan.

– Vi på Hallandsposten gillar att fira framgångar. Vi har med spänning följt HBK:s resa tillbaka till högsta ligan under en väldigt annorlunda säsong och valde att fira detta genom att göra en HBK-bilaga. Tillsammans med annonserande kunder valde vi att skänka 500 kr per annons, vilket resulterade i denna prischeck till HBK:s damlag som vi med varm hand överräcker, säger Martin Möllborn, säljchef på Hallandsposten.

Kan hjälpa laget med träningsläger eller bussresor

Fredrik Andersson, tränare i HBK:s damlag som den gångna säsongen höll sig kvar i division 1 som nykomlingar, tog emot checken tillsammans med spelarna Alva Hed och Hanna Comnell samt tillförordnade klubbchefen Jesper Westerberg.

– Det här är jättestora pengar till damverksamheten. Vi är tacksamma för alla bidrag och en så här stor check har vi nog inte fått enskilt tidigare även om vi har sponsorer som bidrar i den här storleksordningen, säger en glad Fredrik Andersson.

Har du någon spontan tanke på vad ni skulle kunna använda pengarna till?

– Det kan vara så att vi snickrar ihop ett träningsläger. Vi har tänkt att ha en träningshelg och den kan vi kanske utöka – eller så väljer vi att lägga pengarna så att vi får bussresa på samtliga bortamatcher. Vi har en ganska blygsam budget så det här bidrar väldigt mycket till det positiva för oss. Sedan ska inte jag stå här och säga exakt vad de ska gå till men jag har idéer, säger ”Fidde”.

Spelarna positiva till idén

Idén med ett träningsläger tas emot med glädje hos Hanna Comnell och Alva Hed som längtar till nästa säsong.

– Det hade inte varit fel. Det hade varit väldigt kul, säger Hanna Comnell.

– På träningsläger överlag kommer man närmare varandra på ett annat sätt än man gör annars. Det hade varit kul och skulle ge bra förutsättningar, säger Alva Hed.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!