Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Stjärna 1. Jesper Blomqvist vann många fina titlar i sin karriär. Med Manchester United tog han trippeln 1999 med titlar i Champions League, Premier League och FA-cupen.

Flera stjärnor klara för All Star-matchen

Pusselbitarna börjar falla på plats för "lagbyggarna" till välgörenhetsmatchen på Örjans vall den 15 september. Senast i raden av stjärnor som ansluter är Jesper Blomqvist med meriter som VM-brons, Champions League-titel och tre ligatitlar med Manchester United.

Den 15 september spelar HBK en mycket viktig match mot IFK Göteborg i allsvenskan. Ett par timmar före möter ett HBK-lag bestående av guldlirare från 1997 och 2000 ett AllStar-lag. Arrangemanget är ett samarbete mellan HBK och storsponsorn Fredrik Ljungberg och mycket talar för att förmatchen kanske till och med drar till sig mer intresse än huvudmatchen.

Försäljningen av sponsorpaket har skjutit i höjden på sistone och 60 paket har sålts för 10 000 kronor styck.

– Det blir två väldigt bra lag med många kända namn. Fredrik Ljungbergs namn drar och han har varit inblandad i vilka som ska vara med, säger HBK:s marknadschef Glenn Silverholt som nu släpper några av namnen till AllStar-laget.

Tre av namnen har VM-bronsglans anno 1994 över sig. Jesper Blomqvist, Kenneth Andersson och Håkan Mild.

– Jesper Blomqvist är nästan en legendar. Det är häftigt att han kommer, säger Silverholt som hoppas på en upprepning av hans berömda fint från 1993 då han i IFK Göteborgströjan lurade upp Helsingborgsmålvakten Sven "San Siro-Sven" Andersson på läktaren.

Blomqvist sprang sig fri med bollen medan Sven Andersson sprang ut. Istället för att dra med sig bollen lät han den passera Andersson av egen kraft på ena sidan och Blomqvist löpte på andra sidan. Sekunderna senare satte han bollen säkert i tomt mål.

– Han har begärt samma fint mot Håkan Svensson, skrattar Silverholt.

Om vi får se en upprepning av målgesten "Skotten i Dallas" av Kenneth Andersson återstår dock att se.

Ytterligare spelare kommer att presenteras vad det lider och det är fortfarande aktuellt med utländska före detta fixstjärnor. I nuläget vill dock inte Silverholt avslöja några namn.

– De utländska spelarna väntar vi med, säger han.

HBK-laget börjar också ta form och det är heller ingen dålig skara. Förutom nämnde Håkan Svensson och Fredrik Ljungberg kommer Magnus "Turbo" Svensson, Fredrik "Fidde" Andersson, Tommy "Hacke" Andersson, Niklas Gudmundsson, Mikael "Gus" Rosén, Joel Borgstrand, Torbjörn Arvidsson, Jesper Mattsson, Björn Carlsson, Peter Lennartsson, Mattias Hed och Per "Texas" Johansson.

Fler från 97-laget är tillfrågade men där inväntar HBK fortfarande svar. Det samma gäller även för Petter Hansson och Mikael Nilsson.

HBK-laget kommer, om Silverholt får som han vill, ledas av guldmakaren Tom Prahl.

– Vi hoppas att Tom kommer.

Domare i matchen blir före detta FIFA-domaren Martin Ingvarsson, Hässleholm, som innehar svenskt rekord i antal dömda allsvenska matcher - 339. Han har även ett 90-tal internationella uppdrag.

– Han dömde sin första allsvenska match på Örjans vall och han vill gärna avsluta där också, berättar Silverholt.

Fler lokala sportnyheter hittar du här