Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/6

Finalvittring för HBK:s U21-lag

2013 blev han matchens lirare i SM-finalen för U17. Nu kan Alexander Berntsson och hans U21-lag vara på väg mot en ny final. "Berras" straffmål mot Djurgården sköt nämligen upp HBK i topp i sin slutspelsgrupp.

U21 A-slutspel grupp 2
Halmstads BK-Djurgårdens IF 1–0 (0–0)

Djurgårdens IF kom till Halmstad arena IP som serieledare, men trots ett namnstarkt lag (Amadou Jawo, Jesper Karlström, Besard Sabovic, Tinotenda Kadewere för att nämna några) kammade stockholmarna noll. I dubbel bemärkelse.

HBK, med två oavgjorda resultat inför mötet, stängde igen defensivt och när Andreas Bengtsson, efter en mycket fin djupledslöpning från sin vänsterbacksposition, fixade straff i den 55:e minuten så klev en mittback fram och visade kyla.

– De på ropade Rasmus (Wiedesheim-Paul) men han pekade på mig. Så jag tog den, berättar Alexander Berntsson, som är något av en straffspecialist.

– I år har jag bara lagt två, men när jag spelade U19 och U21 så sköt jag väl tio per säsong utan att missa en enda. 

Och det gjorde han inte den här gången heller.

– Han (Oscar Jonsson) står på sin högerfot så han hinner inte ner till vänster. Det var skönt, säger ”Berra”.

Spelmässigt var HBK vassare i den första halvleken, men de klara chanserna uteblev. Efter en halvtimme fick laget dessutom Gabriel Gudmundsson fotskadad (trolig stukning). 

Efter HBK:s ledningsmål i andra tog Djurgården över mer och mer, men skapade egentligen bara två bra chanser. I den 70:e minuten kom Kadewere fri, men Isak Pettersson parerade skickligt. En kvart senare fick Pettersson frilägesrädda igen, efter en situation där djurgårdarna skrek hejvilt på straff.

– Det kommer en boll bakom mig och Mackan (Marcus Johansson) och (Adrian) Hallsö är längst bak och drar ner honom. Det är ganska solkart, men domaren tar inte den, kommenterar Berntsson.

Och några fler chanser släppte HBK inte till. 

– Vi möter ett lag som hade legat topp fem i Superettan om de spelat där, det tror jag. Jag vet inte hur många allsvenska spelare de har med, men det är många. Men vi stänger igen riktigt bra och alla på planen jobbar som ett lag och det är svingött, utbrister Marcus Johansson som inte förlorade en enda nickduell på hela matchen.

Segern innebär att HBK passerade DIF i slutspelsgrupp 2, som man nu toppar. En förstaplats innebär SM-final mot ettan i grupp 1.

– Vi har tre tuffa matcher kvar, men spelar vi så här kan det gå riktigt bra, tror ”Mackan” som tog SM-guld med HBK:s U19-lag 2012.

Fler lokala sportnyheter hittar du här