Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

FCK-lånen kan bli längre – Kinoshita klar för två år

I måndags kom de till Halmstad och spelade sin första match med HBK. På tisdagen tränade de med laget för första gången och senare under dagen blev FC Köpenhamns Aboubakar Keita, 19, och Mads Roerslev Rasmussen, 17, klara på lån fram till sommaren.

– Vi är överens med FCK, bekräftar HBK-tränaren Janne Jönsson belåtet och ser stor potential i båda spelarna.

– De kommer att lyfta laget, vässa konkurrensen och höja kvaliteten på träningarna. Det märktes redan i dag för Keita har mer i kroppen än vad han visade mot Ängelholm medan Rasmussen övertygade redan då.

Till en början handlar det om ett lån över tio veckor för de första tolv matcherna, vilket FCK:s tekniska direktör Johan Lange också poängterar på klubbens hemsida:

– Keita har funnits med i A-truppen i drygt ett år och vi är mycket nöjda med hans utveckling. Men han behöver speltid och den möjligheten får han under veckorna i Halmstad. Sedan återvänder han för att ta upp konkurrensen om en plats i FCK.

– Även för Mads utveckling är det en fantastisk chans, där han redan som U19-spelare får chansen att spela på så hög nivå. Samtidigt är det ett gott betyg för vår talangutveckling när så 17-årig spelare redan är eftertraktad i en så stark liga som Allsvenskan.

Men Janne Jönsson har förhoppningar om mer än så:

– Vi börjar väl där. Sedan kommer både vi och FCK att efterhand göra en utvärdering om de kommer att återvända eller fortsätta hos oss. Men samtidigt köper vi oss tid fram till nästa transferfönster om vi skulle behöva förstärka.

Under dagen blev det också klart att japanen Kosuke Kinoshitas kontrakt förlängs från ett halvår till två år.

– Mycket positivt sett till vad ”Koske” har visat och vilken potential där finns, konstaterar Janne.

Förlängt kontrakt med Kinoshita samt lånen av den reslige mittfältaren Aboubakar Keita från Elfenbenskusten och den kvicke danske ytterbacken Mads Roerslev Rasmussen klara.

Betyder det att truppen är spikad fram till sommaren?

– Det är inte helt säkert eftersom det återstår en dryg vecka innan fönstret stänger. Nu tittar vi brett, men är nöjda så här långt.

Fler lokala sportnyheter hittar du här