Faltsetas hett namn för HBK:s mittfält

Alexander Faltsetas, 26-årig innermittfältare från Gefle – där har ni, kan HP-sporten avslöja, Halmstads BK:s senaste namn i jakten på förstärkningar inför den kommande säsongen.

ANNONS
|

Enligt säkra källor ska han och tränaren Jens Gustafsson ha träffats i dagarna.

– Det är ingenting som jag kan kommentera, säger HBK-tränaren Jens Gustafsson förtegen.

Men han medger samtidigt att Faltsetas tillhör de spelarna som finns på hans önskelista.

– En fysisk, stark spelare som under sin tid i Gefle har utvecklat sitt passningsspel och sin teknik och vuxit ut till en nyckelspelare. Och precis den spelartyp som vi letar efter på centralt mittfält.

Faltsetas är fotbollsfostad i Västra Frölunda, men kom 2009 till FC Trollhättan där det blev sådan succé att han året efter värvades till IFK Göteborg.

ANNONS

Efter en bra debutsäsong med tre matcher från start och 16 inhopp blev det betydligt mindre året därpå, bara en som inhoppare, och därför lånades han ut till IK Brage i superettan där både självförtroendet och spelglädjen återvände.

Men det var med klivet över till Pelle Olssons Gefle som Faltsetas fick det stora lyftet och 29 matcher från start (tre mål och två assist) i fjol följdes av 27 matcher som startspelare med tre mål och tre assist som facit, däribland några riktigt vackra frisparkar.

Den mot AIK rakt upp i krysset innebar 1–1 i den 83:e minuten och eftersom Ivan Turina skadade sig i samband med målet skulle det, tragiskt nog, komma att bli AIK-målvakens sista match.

Redan i somras lade BK Häcken och en dansk klubb bud på Faltsetas som Gefle valde att nobba. I stället kan den 26-årige göteborgaren nu gå som Bosman om han inte väljer att förlänga med Gefle, där den nye tränaren Roger Sandberg har poängterat hur viktig Alexander skulle vara i Gefles lagbygge.

För HBK:s del fortsätter samtidigt arbetet med att få Andreas Landgren att skriva på för klubben.

– Men nu har han varit i New York så därför har diskussionerna varken gått framåt eller bakåt, fast tiden borde ju tala för oss, säger Jens Gustafsson som är försiktig optimist.

ANNONS

Även Viktor Ljung ska ha varit utomlands på semester. men enligt vad HP-sporten erfar ska en förlängning av kontraktet komma allt närmare.

ANNONS