Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Förre HBK-tränaren lämnar U21-landslaget – efter en match

Det blev en tävlingsmatch som förbundskapten.
Nu lämnar den förre HBK-tränaren Jens Gustafsson rollen i U21-landslaget – för ett nytt utlandsäventyr i polska Pogon Szczecin.
”När den här möjligheten dök upp ville jag verkligen hoppa på det”, säger Jens Gustafsson i ett uttalande.

Efter att Jens Gustafsson fått sparken från jobbet i kroatiska Hajduk Split presenterades den förre HBK-tränaren som ny U21-förbundskapten så sent som i början av året då han efterträdde Poya Asbaghi.

Men 2–0-förlusten i EM-kvalet hemma mot Irland i mars blir Jens Gustafssons enda tävlingsmatch som förbundskapten för det svenska U21-landslaget efter att han presenterats som ny tränare för polska Pogon Szczecin.

”Det är självklart tråkigt att tappa en duktig ledare och coach, men så är fotbollsvärlden, folk flyttar och det är bara att acceptera och göra det bästa av situationen. Det visar att vi har en väldigt hög nivå på våra förbundskaptener som är attraktiva ute i Europa. Jag önskar Jens stort lycka till i Polen och sin nya klubb”, säger Claes Eriksson, chef för U21-landslaget och pojklandslagen i ett pressmeddelande på förbundets hemsida.

Jens Gustafsson själv:

”Jag vill tacka för förtroendet att vara förbundskapten för U21-landslaget. Det är tråkigt att det blev under så kort tid, men när den här möjligheten med Pogon Szczecin dök upp ville jag verkligen hoppa på det. Jag önskar U21-landslaget stort lycka till i de två avslutande kvalmatcherna som förhoppningsvis ger en plats i play off och sedan en EM-plats i slutändan”.

Han tar över U21-landslaget

Pogon Szczecin är med två omgångar kvar att spela tabelltrea i den polska högstaligan. Sverige är tvåa i EM-kvalet och har två matcher kvar att spela, i de matcherna kommer U21-landslaget ledas av assisterande tränaren Andreas Pettersson.

U21-EM spelas sommaren 2023 i Georgien och Rumänien. Kvalet dit spelas i nio grupper där gruppsegrarna och den bästa grupptvåan går till mästerskapet. Övriga åtta grupptvåor gör upp om fyra platser i playoff.

LÄS OCKSÅ: Tung förlust i Gustafssons U21-debut

LÄS OCKSÅ: Förre HBK-tränarens nya jobb – blir svensk U21-förbundskapten

LÄS OCKSÅ: Jens tar rygg på Janne – om jobbet i blågult, Kroatien och HBK

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!