Förre HBK-stjärnan blir inte av med coronabesvären

Han var en av de första i Halmstads BK som drabbades av coronaviruset i höstas. Tre och halv månad senare har målkungen Rasmus Wiedesheim-Paul – numera i norska Rosenborg – fortfarande problem att känna lukt och smak.
– Jag hoppas bara att det kommer tillbaka snart, säger han.

ANNONS
LocationSöndrums IP||

En bekant profil syntes väl påpälsad när HBK drog i gång försäsongsträningen på ett blött och blåsigt konstgräs på Söndrums IP.

Rasmus Wiedesheim-Paul var tillbaka hos de gamla lagkamraterna för att hålla i gång inför Rosenborgs träningsstart, som är nästa måndag, den 18 januari.

– Jag ska träna med dem på onsdag och fredag också, säger han.

Den norska Eliteserien har ett kortkort vinterlov. Säsongen 2020 avslutades så sent som två dagar före julafton då Rosenborg spelade 0–0 borta mot Sandefjord. Wiedesheim-Paul satt på bänken utan att bli inbytt.

TV: Se intervjuer med Malkolm Nilsson Säfqvist och Magnus Haglund:

ANNONS

Nu ser 21-åringen, som köptes från HBK i början av oktober, fram emot att få en riktig försäsong med Trondheimlaget, där han tampas med montenegrinen Dino Islamovic – känd från Östersund – om platsen som ”nia” eller spjutspets i 4–3–3-uppställningen.

– Jag kom in i slutfasen av säsongen och det hade gått lite tufft. Jag fick något inhopp och en match från start och det kändes väl okej, men det ska bli skönt att vara med från början, vara med på träningsmatcherna och bygga upp sig, få lära känna lite mer hur vi vill spela och alla medspelare runt omkring, så att man kan skapa lite relationer på planen också. Då blir det lättare att kunna vara med och konkurrera fullt ut, säger han.

Hans flytt till Norge i höstas fördröjdes dessutom av det coronautbrott som drabbade honom och flera andra spelare och ledare i HBK efter 1–1-matchen borta mot Akropolis i september, som blev hans sista i blått och svart.

Rasmus Wiedesheim-Paul friskförklarades efter ett par veckor – men berättar att han fortfarande känner av sviterna.

– Kroppsmässigt och så känner jag mig helt återställd nu. Det enda är smaken, när jag äter, och lite lukt. Det kan hålla i länge tydligen, så jag hoppas bara att det kommer tillbaka snart. Lite tråkigt blir det ju – man vill ju känna det man äter.

ANNONS

TV: HP:s HBK-experter om den kommande säsongen:

Rosenborg slutade fyra i Eliteserien i fjol. En klar missräkning för en 26-faldig mästarklubb.

– Ja, alla var väldigt besvikna, det märkte man direkt. Man ska vinna varje år, det är deras målsättning, och särskilt gå ut i Europa, säger Rasmus Wiedesheim-Paul.

– Men vi fick en Europaplats i och med att det inte var någon cup. Så det ska bli kul att få testa på det också.

LÄS MER:HBK – en ”ovanlig” allsvensk nykomling sprängfull av rutin

ANNONS